RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MOHAMMED ABED (Afp)

Visepresident møtte opposisjonen

Sist oppdatert:
Medlemmer fra Det muslimske brorskap i spissen for opposisjonsgruppe møtte visepresident Omar Suleiman.

- Vi står fast på kravet om at Hosni Mubarak må gå av, uttaler en representant for Det muslimske brorskap, Mohammed Mursi, etter at representanter for opposisjonen i Egypt søndag for første gang møtte visepresident Hosni Suleiman til politiske samtaler.

Demonstrerer på 13. dag
Møtet med visepresidenten fant sted samtidig som demonstrantene på Frigjøringsplassen sentralt i Kairo samlet troppene for 13. dag på rad med markeringer for demokrati og mot sittende president Hosni Mubarak.

Det muslimske brorskap er offisielt forbudt, men er Egypts viktigste opposisjonsgruppe. De sier seg villige til å innlede forhandlinger med visepresident Omar Suleiman for å få landet ut av den politiske krisen, melder BBC News.

En talsmann for organisasjonen sier ifølge Reuters at brorskapet blant annet vil forsikre seg om at myndighetene forstår alvoret i folkets krav og at det er reell vilje til å møte disse kravene.

Disse deltar i samtalene
Nyhetsbyrået MENA melder ifølge Al Jazeera at disse opposisjonsgruppene deltar: Medlemmer fra Det muslimske brorskap, det liberale Wafd-partiet, venstrepartiet Tagammu og medlemmer av en komite som er plukket ut av demokratiforkjemperne som startet opptøyene. Forretningsmannen Naguib Sawiris og en representant for Mohamed AlBaradei deltar også.

USAs utenriksminister Hillary Clinton sier hun ønsker Det muslimske brorskaps ønske om å delta i politiske samtaler i Egypt velkommen, melder AFP.

Banker gjenåpnet
Lørdag hadde Hosni Mubarak møte med sin økonomigruppe der de diskuterte hvordan Egypts hardt rammede økonomi kan bringes på fote igjen etter urolighetene. Søndag åpnet Egypts banker for første gang på en uke. Børsen i Egypt vil holde stengt tirsdag for åttende dag, men vil komme med beskjed om når den skal gjenåpnes snart, melder Reuters.

President Hosni Mubarak har gjentatte ganger avvist kravet fra demonstrantentene om å trekke seg nå. Han har sittet med makten siden 1981, men hevder det bare blir kaos om han trekker seg nå. Han har imidlertid gjort det klart at han ikke stiller til gjenvalg ved valget i september.

Følg utviklingen i Egypt direkte

BBC liveblogg

Al Jazeera liveblogg

SVT direkterapport

Egypt søndag 6. februar - time for time. Klokkeslett er norsk tid.

13.33: Deltakere i samtalene mellom den egyptiske regjering og opposisjonsgrupper er blitt enige om å danne en reformkomite, melder AFP med henvisning til regjeringskilder.

13.32: BBCs Paul Danahar melder at militærets stridsvogner på Frigjøringsplassen nå er fullstendig dekket av anti-Mubarak-grafitti.

12.33. En av lederne i Det muslimske brorskap sier at det blir en ny runde med politiske samtaler, melder Al Jazeera.

12.11. Nyhetsbyrået MENA melder ifølge Al Jazeera om samtaler søndag mellom visepresident Omar Suleiman og opposisjonsgrupper, blant dem medlemmer fra Det muslimske brorskap, det liberale Wafd-partiet, venstrepartiet Tagammu og medlemmer av en komite som er plukket ut av demokratiforkjemperne som startet opptøyene. Forretningsmannen Naguib Sawiris og en representant for Mohamed AlBaradei deltar også.

12.09: USAs utenriksminister Hillary Clinton sier hun ønsker Det muslimske brorskaps ønske om å delta i politiske samtaler i Egypt velkommen, melder AFP.

11.57. Det er flere telt enn noen gang på Frigjøringsplassen. Flere tusen mennesker befinner seg på plassen. De roper og synger. Det ser mer og mer ut som en musikkfestival, ,men det må sies at folk her gjør en mye bedre jobb med å rydde opp etter seg, kommenter BBC Paul Danahar ifølge BBCs liveblogg.

11.52: - Stemningen er litt nervøs. I blant banker folk på et metallrekkverk. Det er et signal om at Mubarak-tilhengerne forsøker seg på noe, så da springer alle for å se hva som har skjedd, rapporterer svensk SVTs utenrikskorrespondent Claes Löfgren fra Frigjøringsplassen i Kairo ifølge svt.se .

Les også: Knivstukket reporter snakker ut fra sykesenga

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere