*Nettavisen* Nyheter.

Visepresidenten i Underhuset tiltalt for voldtekt

London (NTB-AFP): Visepresidenten i det britiske Underhuset, Nigel Evans, kunngjorde tirsdag at han trakk seg, etter at det ble kjent at han må møte i retten, tiltalt for flere voldtekter og seksuelle overgrep.

55 år gamle Evans tilhører Det konservative partiet og ble pågrepet i mai, mistenkt for flere tilfeller av voldtekt og seksuelle overgrep mot menn i 20-årene. Overgrepene skal ha funnet sted i perioden 2009 til mars i år.

I juni ble han pågrepet på nytt etter at ytterligere tre personer anklaget ham for overgrep som skrev seg helt tilbake til 2002. Rettssaken mot den tidligere toppolitikeren er berammet til 18. september.

- Etter grundig vurdering har vi konkludert med at det foreligger tilstrekkelige beviser til å reise sak mot Evans, heter det i en kunngjøring fra påtalemyndigheten.

Kort tid etter at dette ble kjent, kunngjorde Evans at han trakk seg fra posten som visepresident i Underhuset.

- Det er med beklagelse jeg må konstatere at denne saken ikke er over, men jeg er sikker på to ting: For det første at jeg er uskyldig, og for det andre at min uskyld vil bli demonstrert, sa Evans da han forlot politistasjonen i Preston tirsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.