RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Visma dårligere enn ventet(Ny)

Sist oppdatert:
Visma og Øystein Moan (bildet) fikk et overskudd på 11,9 millioner kroner i fjerde kvartal. Dette var dårligere enn analytikerne hadde ventet seg, og det var Services-divisjonen som skuffet
Oppdatert med momenter fra presentasjon.

Vismas resultat før skatt i fjerde kvartal endte på 11,9 millioner kroner mot 19,1 i samme kvartal året før. Omsetningen endte på 298 millioner kroner i fjerde kvartal mot 248 millioner kroner året før.

Ifølge en sammenstilling av analytikerestimatene som Reuters gjorde i forkant av presentasjonen, var det ventet 23 millioner før skatt for fjerde kvartal 2002. Omsetningen var ventet å ende på 279 millioner kroner i siste kvartal.

EBITDA-resultat var ventet å havne på 32 millioner i fjerde kvartal, mens fasiten ble 30,2 millioner kroner.

- Det var en bra utvikling i Sotware-delen med en hyggelig marginforbedring i Finland, som har vært ansett som et problemområde. Har hatt en EBITDA-forbedring i fjerde kvartal til tross for/eller som følge av større restrukturering. Jeg mener det er et greit resultat, sa Moan på en presentasjon onsdag morgen.

Visma forventer ingen generell forbedring i markedet i 2003. Det kom videre frem på presentasjonen at sterk kontantstrøm og balanse skal brukes til å styrke markedsposisjon i 2003.

Visma Software gir bedre resultat enn ventet i kvartalet. For året hadde denne delen 10 prosents nedgang i omsetning.

Visma Services' resultater var noe dårligere enn ventet på grunn av noe høyere kostnader. Denne divisjonen hadde 10 prosents organisk vekst i 2002.

Moan opplyste videre at selskapet har tatt en nedskrivning på 5 millioner kroner i eierandelen i børsnoterte Exense. Dette førte til at netto finansresultat ble redusert til 2 millioner fra 10 millioner året før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere