RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Visste du dette om sex?

(Thinkstock)
Oppdag nye orgasmetips.

(SIDE2:) Det er magasinet WomansDay som har laget en liste over 10 helsebringende faktorer ved det å ha sex.

Her er en liste over helsegevinster du oppnår ved å ha et spenstig sexliv.

1: Orgasmer kan lette hodepine
Det er funnet bevis for at orgasmer kan lette alle slags former for smerter. Inkludert smerter fra leddgikt, smerter etter operasjoner og til og med smerter under fødsel. Årsaken er hovedsakelig at kroppen frigjør et stoff som kalles oksytocin under orgasmen. Dette stoffet skaper en følelse av avslapning og andre positive psykiske tilstander. Lykken er dog kortvarig, en orgasme vil lette smerte i knappe 8-10 minutter. Nyere forskning viser også at selv det å tenke på sex kan være smertelindrende.

2: Kondomer reduserer ikke kvaliteten på orgasmen
Det er like sannsynlig at en kvinne får orgasme med en mann som bruker kondom, som uten. Faktisk kan et kondom hjelpe par til med å gi mer og lengre nytelse fordi mannen ikke trenger å bekymre seg for at han må rekke å «trekke seg ut» før han ejakulerer. Dersom mannen din ikke liker å bruke kondom fordi fornøyelsen blir noe redusert, kan dere vurdere «manuell» stimulering før samleie - slik at dere begge får like mye ut av akten.

3: 30 prosent av alle kvinner sliter med å oppnå orgasme
Statistikken viser at så mange som 1 av 3 kvinner har problemer med å oppnå orgasme mens de har sex. Og 80 prosent av kvinner oppnår aldri vaginal orgasme.

4: Å finne G-punktet er gull
Har du funnet G-punktet ditt?

Visse forskere hevder at det ikke finnes et kvinnelig G-punkt, mens andre hevder at har du først funnet det, kan du oppnå en kraftigere orgasme enn menn kan drømme om. G-punktet sies å ligge på innsiden av skjeden og du skal kjenne etter et område som har noe mer ruglete tekstur enn den glatteste delen av skjeden.

5: Orgasmene blir bedre med alderen
Sexlivet kan faktisk bli mye bedre med årene. Spesielt hyppigheten og kvaliteten på orgasmene. Det sies at orgasmer blir lettere med årene.

For eksempel har bare 61 prosent av kvinner mellom 18 og 34 år fått orgasme den siste gangen de hadde sex, mens 65 prosent av kvinnene i 30-årene oppnådde det samme. Hele 70 prosent av kvinnene i 40-50 årene kunne skryte av å ha nådd klimaks under sitt siste samleie. Dette har noe med erfaring og selvtillit på soverommet å gjøre.

6: Variert sex øker sjansen for orgasme
Hvis du sliter med å komme helt i mål under samleie, vurder å rokke litt på rutinene. Det er betydelig lettere for kvinner å oppnå orgasme om man skifter stilling og veksler mellom samleie og oralsex for eksempel. Dette igjen kan også ha sammenheng med at paret bruker mer tid på å ha sex. Tid er nøkkelordet for orgasme.

7. En kvinnes seksuelle selvtillit rundt vaginaen hennes er avgjørende
Forskning viser at en kvinnes forhold til sin egen vagina er linket til kvaliteten på orgasmene hun får. Alle vaginaer ser forskjellige ut og det finnes ingen «perfekt» variant av et kvinnelig underliv. Så lenge understellet er smertefritt og ikke har noen abnormaliteter , sår eller andre medisinske problemer, kan du anse deg selv som normal og sunn. Øk orgamsenivået ved å elske deg selv.

8: Orgasmemyten
Vi har alle hørt om kvinner som får orgasme mens de sitter på toget eller oppå en vaskemaskin, men det er ingen myte. Orgasme kan oppnås uten direkte stimulering av kjønnsorganet og grunnen til dette er rent fysisk at under visse fysiske aktiviteter kan blodtilførselen til klitoris og vibrasjonene rett og slett føre til et klimaks.

9: Flere kvinner sliter med orgasme enn menn
Det uendelige temaet: fake eller ikke fake en orgasme? Merkelig nok viser en undersøkelse at 85 prosent av menn trodde deres samleiepartner hadde fått orgasme, men det viste det seg at bare 64 prosent av kvinnene deres rapportere at de faktisk hadde kommet. Sannheten er at selv om det ofte snakkes om at menn ikke klarer å «holde den oppe» eller ikke kommer i mål er det kvinner som sliter mest med dette.

10: Ting tar tid
Mange kvinner bruker lengre tid på å få orgasme enn deres mannlige partnere og dette er helt normalt. Statistikkene viser at kvinner trenger minst 20 minutter på å oppnå klimaks. Menn trenger rundt 3. Og det finnes faktisk taktikker, både fysiske og mentale for å hjelpe en mann som sliter med for tidlig utløsning. Gå til legen, en terapeut eller en urolog for å finne ut om det er noe du kan gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere