Visste om incestforholdet

Foto: Chris Pizzello (AP)

Sangtekstene til den yngste datteren i Phillips-familien vekker oppsikt.

27.09.09 13:13

SIDE2:) MacKenzie Phillips' selvbiografiske bok «High On Arrival» har fått stor oppmerksomhet i USA fordi MacKenzie i boken hevder at hun i ti år hadde et seksuelt forhold til sin egen far, John Phillips, kjent fra oldies-bandet Mamas & The Papas.

Søsteren Bijou Phillips var informert om det incestuøse forholdet, men har så langt benektet at faren oppførte seg upassende overfor henne.

Nå viser imidlertid et intervju med Index Magazine fra 2000 at Bijou også kan ha vært rammet av seksuelt misbruk.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Synger om incest
Bijou Phillips er kjent for sine roller i «Bully» og «Hostel II». For nærmere 10 år siden forsøkte hun seg som artist med egenskrevne låter. En av sangene handlet om pappa og inneholdt linjen «He touched me wrong».

I intervjuet med Index Magazineforteller hun at hun skriver musikk om det som skjer i livet hennes. Når journalisten påpeker at det er et alvorlig tema hun tar opp i låten, svarer Bijou følgende:

– Sangen om min far snakker for seg selv. Jeg vil virkelig knuse ham.

Deretter bortforklarer hun det hele med å si at det bare er en sang.

Bijou Phillips har i likhet med MacKenzie slitt med alvorlig narkotikaavhengighet og psykiske problemer fra en veldig ung alder.

– Visst om det siden jeg var 13
Bijou har uttalt til Oprah at hun fikk høre om forholdet mellom søsteren og faren, som skal ha vart fra MacKenzie var 19 til hun var 29 år gammel, for 16 år siden da hun var 13 år gammel.

– MacKenzie fortalte meg det da, og jeg var redd for at familien min skulle la meg være alene med min far, sa hun.

Etter avsløringen har Bijou virket ambivalent i sine uttalelser. Hun har uttrykt støtte til søsteren, men har også hevdet at faren kun var varm og omsorgsfull overfor henne og at hun synes det er leit at historien blir offentlig når faren ikke lenger er i live til å forsvare seg.

Skapt stor splid
John Phillips var hovedmedlemmet i den kjente gruppen Mamas & The Papas. MacKenzie Phillips er blitt intervjuet på Oprah om boken og om sin kamp med stoff og depresjon i årevis som også er beskrevet i boken.

«High on Arrival» har skapt stor splid i Phillips-familien. MacKenzie er datter av John Phillips og hans første kone, Susan Adams. Både hans ekskone Michelle Phillips, mor til Chynna Phillips, og Genieveve Waite, mor til Bijou Phillips, sier de ikke tror MacKenzie snakker sant.

Ikke trodd av stemødrene
– John var en god mann som slet med alkoholisme og dopavhengighet. Men han var overhodet ikke i stand, uansett hvor dopet han var, til å gjøre noe slikt mot sitt eget barn. Michelle Phillips sier at MacKenzie fortalte henne at det var en spøk første gang hun nevnte det for henne i 1997.

– Vi har tydeligvis ulik humor, sier hun ifølge Oprah. Stemødrene antyder at mange års dopmisbruk, som skal ha startet allerede i 11-års alderen, har gjort MacKenzie alvorlig syk. De mener stedatteren, som også har deltatt i «Celebrity Rehab», gjør dette for å skaffe seg oppmerksomhet.

Men MazKenzie får uventet støtte av begge sine halvsøstre.

– Hvem ville si noe sånt om det ikke var sant, sier Chynna Phillips.

John Phillips døde i 2001.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.