RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viste Dianas dødskamp

Sist oppdatert:
Onsdag klokken 22 norsk tid, ble den omdiskuterte filmen om prinsesse Dianas dødskamp vist på britisk TV.

(SIDE2): Den britiske kanalen Channel 4 viste onsdag kveld prinsesse Diana etter dødskrasjet i Almatunnelen i Paris.

Viser hva som skjedde
Dokumentaren «Diana: The Witness in the Tunnel» viste bilder tatt fra tunnelen i minuttene etter krasjet som tok livet til prinsessen.

LES MER: - Vi viser Diana-bildene

Filmen brukte noen av bildene som ble tatt av forbipasserende og profesjonelle, og hjelper til med å vise hva som skjedde i tunnelen den kvelden.

Visningen av dokumentaren har skapt store debatter i Storbritannia. Blant annet har politikere og venner og familie av Diana engasjert seg i kampen mot å vise bildene.

Ville ikke vist sin mor
Dianas sønner, prins William og prins Harry, har bedt TV-kanalen om ikke å sende bildene. De mener bildene er svært respektløse overfor morens minne.

- Hvis det var din eller min mor som døde i tunnelen, ville vi ønsket at scenene skulle vises til nasjonen? skrev Jamie Lowether-Pinkerton, prinsenes privatsekretær, i et brev til kanalen, skriver BBC News.

LES MER: Ber om å fjerne Diana-bilder

Siden kanalen ikke har svart på brevet, valgte prinsene å offentliggjøre det onsdag. De skal være veldig skuffet over at kanalen har ignorert ønskene deres.

God dokumentar
Men ikke alle var uenige i at dokumentaren skulle vises.

- Dette er et godt laget program som inviterer oss til å se skyldigheten - eller mangelen på det - til fotografene som var først på åstedet, sier Patrick Jephson, Dianas tidligere privatsekretær.

Ser ikke dødsøyeblikket
Channel 4 sa at ingen av bildene var gode nok til å tydelig identifisere noen av personene. De sier også at dokumentaren først og fremst ville fokusere på fotografene som ble arrestert den fatale kvelden.

- Vi viser ikke, og har heller aldri vurdert å vise, Dianas siste øyeblikk, sa kanalen ifølge APP.com.

LES MER: - Viser ikke død Diana

Det er i år ti år siden ulykken fant sted.

Diana, hennes kjæreste Dodi Fayed og sjåføren omkom da bilen kræsjet i en tunnel mens de prøvde å kjøre vekk fra paparazzier. De var på vei fra Ritz Hotel i Paris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere