Gå til sidens hovedinnhold

Viste støtte til fengslede demonstranter

Oslo (NTB): Demonstranter foran Stortinget viste lørdag kveld sin støtte til de 30 Greenpeace-aktivistene som sitter fengslet for piratvirksomhet i Russland.

Demonstrasjonen i Oslo føyet inn blant markeringer i over 80 byer over hele verden lørdag. Hensikten var å vise sin støtte til aktivistene fra 19 land som sitter varetektsfengslet og siktet for piratvirksomhet etter at de klatret opp på en russisk oljeplattform i september. Hensikten var å protestere mot oljeboring i Arktis.

- I dag har tusener tatt til gatene for å vise sin støtte til arktisheltene. Det betyr mye for dem som sitter fengslet, og det betyr mye for retten til fredelige demonstrasjoner, som blir utfordret av denne pirattiltalen, sier arktisrådgiver Erlend Tellnes i Greenpeace Norge.

Også Venstres nestleder Ola Elvestuen viste sin støtte under markeringen.

- Det må være lov å drive fredelig aktivisme og fredelige demonstrasjoner over hele verden. Min oppgave er å sørge for at det politiske Norge gjør vår jobb for å bistå i denne saken, så vi kan fortsette det viktige arbeidet mot klimaendringene, sier Elvestuen.

Russiske myndigheter sier at miljøaktivistene er mistenkt for piratvirksomhet og at de vil bli stilt for retten, uavhengig av hva slags nasjonalitet de har. Piratvirksomhet har en strafferamme på 15 års fengsel. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?