*Nettavisen* Nyheter.

Vitamin C mot kreft

En høy dose vitamin C kan forsinke kreftutviklingen.

(SIDE2): Amerikanske forskere har funnet ut ved hjelp av forskning på mus at den høye vitamindosen halverte kreftsvulster i eggstokkene, bukspyttkjertelen og hjernen.

Det melder BBC News, tirsdag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Også tidligere studier foreslår at vitamin C kan drepe kreftceller, men det er også gjort studier som mener vitaminet kan forstyrre kreftbehandling.

Svulsten krympet
Dosen som ble injisert var på fire gram per. kilo kroppsvekt og er mye større enn hva som kan oppnås ved å bruke vitaminpiller. Dette fordi fordøyelsessystemet kun klarer å håndtere en viss mengde av vitaminet som svelges.

Musene ble injisert med kreftceller som vokste seg til store svulster. Så fikk de dosen med vitamin C og svulsten ble 41-53 prosent mindre. Man så også at kreften ikke spredde seg til andre kroppsdeler, slik den gjorde for de musene som ikke fikk vitamin C.

Dreper kreftcellene
Behandlingen fungerer fordi en svulstcelle er kjemisk ulik en frisk celle og vitaminet reagerer med den kjemiske sammensetningen og produserer nok vannstoffperoksyd som dreper cellen og lar de friske cellene være i fred.

Forskerne mener resultatene er oppmuntrende, men at det enda er for tidlig å si noe om virkningen for mennesker.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.