*Nettavisen* Nyheter.

Vitne: - Det var som en dårlig skrekkfilm

Oslo (NTB): Det var så uvirkelig at noen gikk rundt på Utøya og drepte folk at Eirin Kjær (20) og venninnen syntes det mest minnet om en dårlig skrekkfilm.

Kort tid etter en hektisk samtale innså de to at de måtte løpe fra teltplassen. Anders Behring Breivik hadde sett dem, det var bare et spørsmål om tid før de ville bli skutt hvis de ble værende, ifølge Eirin Kristin Kjær (20), som vitnet i Oslo tingrett tirsdag.

Hun og venninnen gjemte seg under et lite overheng i fjellveggen ved skrenten nedenfor Kjærlighetsstien. Der var det allerede mange andre som hadde gjemt seg.

- Det var kanskje sju eller ti stykker der. Jeg har aldri sett mennesker gjøre seg så små noen gang. Jeg ble liggende ytterst, i fosterstilling med ryggen mot vannet. Etter en stund snudde jeg på hodet og så oppover mot Kjærlighetsstien, sa 20-åringen fra Balsfjord i Troms.

Der så hun Breivik med skytevåpenet. Og Breivik så henne.

- Skuddet traff meg i magen. Jeg kan ikke forklare det på noen annen måte enn at magen min eksploderte. Det var forferdelig vondt. Jeg hylte og skreik, forklarte Kjær. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.