Se intervju med Haugetun i videovinduet øverst.

STOVNER (Nettavisen): Haugetun skulle bare en tur på butikken før stengetid, da han plutselig hørte et smell.

- Jeg hørte et stort smell. Jeg tenkte at det ikke var noe «big deal», siden jeg av og til hører løsskudd i helgene fra ungdommene som tuller. Men jeg måtte sjekke hva dette var for noe, så ble jeg møtt med en haug av politi. Etter en stund så jeg blod på bakken.

- Det var ekkelt å se på. Det er veldig ekkelt det som har skjedd. Jeg har kun bodd her i to måneder, og det har vært rolig og fredelig til nå. Nå føler jeg meg trygg med politiet som er her, men det er ekkelt at noe sånt skjer, forteller Haugetun til Nettavisen.

Les mer: Person skutt på åpen gate i Oslo

Jakter en eller flere personer

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.18 mandag kveld.

- Vi har søker med hunder og helikopter. Vi har et stort søk i området. Vi vet ikke enda om det er snakk om en gjerningsperson eller gjerningspersoner. Nå er vi godt i gang med den innledende etterforskningen med blant annet avhør av vitner, sa operasjonsleder Sven Kristian Lie til Nettavisen.

Operert

Ifølge Svein Arild Jørunland, politiets innsatsleder på stedet, er det en ung mann som har blitt skutt i magen. Han ønsker imidlertid ikke å gå ut med alder i skrivende stund.

- Vedkommende ble skutt i mageregionen på plassen bak meg her. Så vidt jeg vet ble han skutt en gang. Akkurat nå vet jeg ingenting om foranledningen til hendelsen. Vi undersøker nå om dette har noen tilknytning til kriminelle miljøer. Vi kan ikke utelukke akkurat nå at det har en sammenheng med Mortensrud-skytingen, sier Jørunland til pressen på stedet.

Og han legger til:

- Noen nøyaktig aldersgruppe vil jeg ikke si, men det er snakk om unge menn, sier politiets innsatsleder.

Jørunland kunne imidlertid bekrefte at mannen har fått behandling på sykehus.

- Da han ble kjørt herfra hadde han et inngangshold og et utgangshold i mageregionen, og jeg vet at han har vært på operasjonsbordet, opplyser Jørunland ved 23-tiden.

Se intervjuet med politiet innsatsleder her: