RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arild Hansen/Privat

Vitne skal ha hørt rop og skrik

Sist oppdatert:
Den siktede politimannen har forklart at Linn Madelen Bråthen (33) hoppet fra broen, uten at han klarte å forhindre det.

Etter hva Telemarksavisa erfarer så skal et vitne som bor nær Breviksbrua ha hørt rop og skrik den natta Linn Madelen Bråthen (33) forsvant.

Den siktede politimannen har forklart at Bråthen hoppa fra brua, uten at han klarte å forhindre det.

Som Telemarksavisa fortalte i går viser et bilde fra et overvåkningskamera at politimannen og den avdøde Linn Madelen Bråthen (33) gikk forbi Brotorvet i retning Breviksbrua natt til 3. august.

Etter hva Telemarksavisa erfarer så skal et vitne som bor nær Breviksbrua ha meldt seg for politiet, og fortalt at det kom skrik og rop fra brua den aktuelle natta.

Politimannen som er siktet for falsk forklaring ble i går avhørt på Tønsberg politistasjon i Vestfold. Forsvarer for den suspenderte politimannen, advokat Arne Lie i Tønsberg, var med på avhøret.

- Han er jo siktet for en uriktig forklaring, og det har han erkjent at han har gjort, sier Lie.

- Fikk sjokk
Politimannen har innrømmet at han var sammen med Bråthen på et senere tidspunkt enn det han oppga da han ble avhørt som et vitne i saken. Politimannen sa også i avhøret i går at han så den nære venninna begå selvmord fra brua, og at han fikk sjokk og derfor verken tilkalte hjelp eller fortalte om dette til noen andre.

Lie sier at klienten hans har båret på denne hemmeligheten helt alene, helt fram til mandag.

- Det er klart at dette har vært ei kjempebelastning. Og når ting har kommet litt på avstand, så har han skjønt at han har opptrådt forferdelig galt, sier Lie.

- Forsøkte han å stanse henne fra å begå selvmord?

- Han har forsøkt å hindre det, men ikke klart det, sier Lie.

- Hvorfor har han så holdt på denne hemmeligheten i så mange dager?

- Når han først har pyntet på sannheten, så ble det med det. Det ble en større og større terskel å trå over. Det er ikke noen mer rasjonell forklaring på det. Han har en dyp bebreidelse for handlinga, eller mangelen på handling, sier Lie.

Linn Madelen Bråthens bror, Glenn Bråthen, synes det er underlig at en politimann ikke varsler noen nødetater i en slik situasjon.

- I fjor sommer hoppa to gutter fra Breviksbrua for å tøffe seg, og de overlevde. Så det kunne hende at hun bare var svimeslått og kunne ha vært i live etter det fallet. Jeg synes det er veldig rart at han ikke tok affære. Det gjør sorgen ekstra tung at sistemann som så henne i live ikke har fortalt sannheten, og at han ikke meldte ifra, sier Glenn Bråthen.

Han reagerer også på at forsvarer Arne Lie til flere medier har uttalt at det var en liten løgn som vokste seg stor.

- Jeg vil heller si at det er en stor løgn som har vokst seg ut av proporsjoner. Det er ingen liten løgn. Og det er greit at en er i sjokk, men ikke at en er i sjokk i 10 dager, mener broren, som også er kritisk til at politimannen, som er siktet for falsk forklaring, i startfasen var så tett på etterforskninga.

- Han fikk den foreløpige obduksjonsrapporten før vi i den nærmeste familien fikk den, sier broren.

- Vi må få tid på oss
Politiadvokat Lise Dalhaug ved Vestfold politidistrikt holdt en kort pressebriefing på Tønsberg politistasjon i går ettermiddag.

Dalhaug sa at de i løpet av dagen i dag vil avgjøre om den siktede skal løslates eller fremstilles for varetektsfengsling.

- Politiet må nå få tid til å gjennomgå de nye opplysningene siktede ga i avhør i dag (onsdag), og sammenholde dette med øvrige etterforskningsmateriale i saken. Før dette er gjort så er det ikke mulig for politiet å ta stilling til om det blir en eventuell utvidelse av siktelsen, sa Dalhaug.

Politimannen er kun siktet for å ha forklart seg falskt i forbindelse med det mistenkelige dødsfallet. Politiet vil i dag holde en ny pressekonferanse på Tønsberg politistasjon, hvor de vil opplyse om de vil begjære politimannen varetektsfengslet eller løslate ham.

Les flere saker i Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere