Politiet mener mannen var vitne til drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett for to uker siden, vedkommende er nå varetektsfengslet, siktet for å ha avgitt falsk forklaring, melder VG Nett.

Feilaktig forklaring
– Vi mener han har holdt tilbake viktig informasjon som kan knyttes til drapet. Han har til tross for oppfordringer, og etter å ha blitt informert om vitneansvaret, valgt å komme med en forbeholden og feilaktig forklaring, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

Mannen (27) erkjenner ikke straffskyld. Personer som avgir falsk forklaring kan dømmes til fengselsstraff på inntil to år. Han er nå varetektsfengslet i to uker.

- Han har forklart seg i saken etter at han meldte seg frivillig. Han erkjenner ikke straffskyld og sier han har forklart seg sannferdig. Fengslingen er anket, sier forsvarer Torgeir Falkum til VG Nett.

Einar Opsahl ble drept på Bislett natt til lørdag 18. juni. Politiet tror ikke det er noen relasjon mellom han og drapsmannen, og at drapet var helt tilfeldig.

Flere personer i varetekt
Politiet har pågrepet flere personer i forbindelse med drapet. Nå er fire personer varetektsfengslet, tre av disse er fengslet for narkotikasaker, i tillegg til mannen som fredag ble varetektsfengslet for å ha avgitt falsk forklaring. Ingen er siktet for drapet på Opsahl.

En av politiets teorier om drapet er av Opsahl ble vitne til overlevering av narkotika i en bil han trodde var en pirattaxi på taxiholdeplassen på Bislett.