Gå til sidens hovedinnhold

Vitne til skoleskytingen i Orgeon: - Ba folk oppgi religionen sin

Gjerningspersonen som drepte 10 personer på en høgskole i Oregon torsdag, skal ha bedt folk oppgi religionen sin før han skjøt.

NEW YORK (Nettavisen): 10 personer skal være drept og sju skadet i en skyteepisode på Oregons Umpqua Community College torsdag.

Kortney Moore (18) var i skriveklassen sin i Snyder Hall da et skudd kom gjennom vinduet. Hun så læreren sin bli skutt i hodet, skriver NR Today.

Gjerningsmannen skal ha vært innendørs på dette tidspunktet, og kommanderte folk ned på gulvet.

Han skal deretter ha bedt folk reise seg opp og oppgi religionen sin, før han begynte å skyte, sier Moore.

Hørte en rekke skudd

Brady Winder (23) sier han var i rommet ved siden av da han hørte et høyt dump som ikke hørtes som et skudd. Senere hørte han en rekke skudd. studentene skal da ha løpt ut inngangsdøren.

- Vi ble holdt innelåst på et rom i et kvarters tid. Så ble vi evakuert og deretter ransaket og sjekket av politiet før vi ble fraktet til Fairgrounds, forteller skoleeleven Jordan Jones til lokale Katu TV.

Den antatte gjerningsmannen skal i forkant av hendelsen ha publisert innhold på sosiale medier som omhandler skytingen.

Skytingen antas ifølge CNN å ha startet i en bygning før gjerningsmannen forflyttet seg til skolens vitenskapsbygning. Det sier en kilde som har kjennskap til etterforskningen.

De som ble drept og såret, skal ha blitt funnet i to forskjellige klasserom.

Skuddveksling oppsto

John Hanlin ved Douglas County sheriffkontor forteller at det oppsto skuddveksling mellom politiet og gjerningsmannen, 26 år gamle Chris Harper Mercer.

Delstatsmyndighetene opplyser at gjerningsmannen er død.

- Vi antar at det bare var én skytter og denne personen er ikke lenger en trussel, opplyser politiet i Oregon i en pressemelding som ble sendt ut klokken 22.00 norsk tid.

På en pressekonferanse torsdag kveld opplyste Oregon-guvernør Kate Brown at gjerningsmannen er 20 år gammel. Senere kom det fram at han faktisk er 26 år gammel.

Umpqua er en høgskole i byen Roseburg, som har rundt 22.000 innbyggere. Den ligger omkring 290 kilometer sør for Portland.

Reklame

- Den mest behagelige skjorta jeg har hatt på meg