RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vitnemål fra en død mann

GOD NABO: Her er den avdøde 90-åringen avbildet i forbindelse med en artikkel i lokalavisen i 2006.
GOD NABO: Her er den avdøde 90-åringen avbildet i forbindelse med en artikkel i lokalavisen i 2006. Foto: Knut Nilsen
Sist oppdatert:
Kvinnen (34) hevdet at hun hadde blitt voldtatt av den avdøde 90-åringen. Selv fortalte den døde om et brutalt overfall.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Den 34 år gamle kvinnen er tiltalt for å ha angrepet 90 år gamle mannen med knivstikk, slag fra lampe, krakk, hårføner, og for å ha stukket fingrene inn i øynene hans.

Tre dager etter det voldsomme overfallet i hjemmet til mannen i Asperudlia på Holmlia i Oslo, døde han på Ullevål sykehus. Mandag sto den norske kvinnen tiltalt for overfall med døden til følge den 6. juni 2008.

Hun erkjente delvis straffskyld til angrepet, og straffskyldig til å ha forlatt mannen døende i sitt hjem denne dagen. Han klarte å ringe drosje, og kom seg til sykehus. Der døde han 9. juni 2008.

Men dagen før han gikk bort, forklarte han seg for politiet. Han gjorde det som mistenkt for voldtekt. Avhøret ble tatt opp på bånd og lest opp i retten mandag.

Avdødes forklaring
– Jeg er 90 år gammel og har ikke vært seksuelt aktiv siden jeg var 70 år, fortalte han til politiet.

I Oslo tingrett leste statsadvokat Bjørn Kristensen opp den dødes forklaring mens den lysblonde kvinnen satt med foldede hender og lyttet.

– Hun er en uanstendig kvinne, hun som påstår at jeg ville voldta henne. Det er ren løgn, sa 90-åringen til politimannen.

– Hun kom til døra mi. Var tørst og ville ha et glass vann. Så fikk hun komme inn. Da hun kom inn presset hun en kniv mot halsen min. Jeg skrek. Så ble jeg holdt fast. Jeg ropte på nabo og politi. Da ble et håndkle brukt til å stoppe meg. Så ble øynene mine presset hardt på. De hovnet opp så jeg ikke kunne se noe. Først og fremst brukte hun kniven (...) Deretter ble jeg dyttet ned på gulvet og lå der på gulvet. Så brukte hun hårføner, en hard gjenstand og en krakk for å slå meg, fortalte han.

Mannen fortalte at det var to kvinner som kom til ham. En litt kraftig med langt hår (som påtalemyndigheten mener er tiltalte) og en "liten person" som ikke utøvde vold.

På spørsmål fra politiet om mannen ønsket at kvinnene skulle straffeforfølges, svarte han:

– Jeg kjente henne ikke engang. Det var ingen fiendskap mellom oss. Hvorfor slo hun meg? La loven straffe henne.

Han døde av blodforgiftning som følge av knivstikkene dagen etter at avhøret ble gjennomført.

Så blodig kniv
På dette tidspunktet hadde altså den 34 år gamle kvinnen blitt tatt hånd om av politiet. Hun hadde stoppet en personbil ved Holmlia 7. juni.

Hun hadde vært blodig og oppskaket, og fortalt at hun hadde blitt voldtatt. Hun ba mannen som fant henne om ikke å ringe politi eller ambulanse.

Mannen hadde ringt drosje for å få henne hjem, men før drosjen kom hadde mannen sett en blodig tollekniv i vesken hennes. Dermed ble politiet tilkaldt likevel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere