RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vitner møtte ikke i retten, ble satt på glattcelle over natten


Politihuset i Bergen sentrum. Glattcellene befinner seg under bakkenivå.
Politihuset i Bergen sentrum. Glattcellene befinner seg under bakkenivå. Foto: Skjalg Ekeland
To unge vitner møtte ikke opp som avtalt til en rettssak i Bergen. Politiet svarte med å sette dem på glattcelle samme kveld, før de ble fraktet til retten neste morgen.

Ett av vitnene, en 19-åring, skulle forklare seg om en hendelse hvor han hadde blitt knivtruet av en jevnaldrende person. Han forklarer til Bergens Tidende at tre politifolk ringte på døra og tok ham med seg i arresten.

– Jeg ble fratatt alle eiendeler, ble strippet og sjekket. Jeg ble behandlet akkurat som en kriminell, sier han til avisen.

19-åringen sier at årsaken til at han i første omgang ikke møtte opp, var at tidspunktet var forskjøvet uten at han hadde fått det med seg. Han sier også at han varslet aktor i saken på tekstmelding så snart han fant ut av det.

Aktor i saken, Line Skjengen, sier at hun ikke fikk med seg at 19-åringen kontaktet henne.

– Jeg burde selvsagt sett det, men jeg ser ikke på telefonen hele tiden. Uansett møtte han ikke, verken til det opprinnelige tidspunktet eller det nye. Derfor ble han satt på glattcelle, sier Skjengen.

Loven åpner for fengsling av vitner «i særlige tilfeller».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere