RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viva Las Vegas!

Sist oppdatert:
«Rainbow Six: Vegas 2» byr på mer av det samme som forgjengeren. Deilig!

(Spillmagasinet): I ti år har de taktiske «Rainbow Six»-skytespillene sendt oss verden rundt på jakt etter terrorister, og «Rainbow Six: Vegas» regnes av mange for å være seriens høydepunkt.

Spillet bød på en heftig enspillermodus og en knakende god flerspillerdel, «Vegas» var blant de mest spilte spillene på Xbox Live i både 2006 og 2007.

Spennende historie

Oppfølgeren, som har fått det kreative navnet «Rainbow Six: Vegas 2», utspiller seg også for det meste i og rundt syndens by.

Spillet foregår både før, under og etter forgjengeren og tetter blant annet et par hull i den fortellingen, men du trenger absolutt ikke å ha spilt det for å henge med.

Som forrige gang skal du og spesialsoldatene dine ta rotta på en gjeng terrorister som truer Las Vegas, og selv om historien er forutsigbar levde jeg meg helt inn i den.

Utviklerne hos Ubisoft Montreal har plukket opp en hel haug tips fra Hollywood – skurkene er skikkelig slemme, mellomsekvensene kule, og i hvert fall jeg satt hele tiden med den deilige følelsen av å være helten i historien.

Flotte omgivelser

De dessverre litt for få, men barske oppdragene utspiller seg i en rekke varierte og godt designede omgivelser. Du skal redde gisler, desarmere bomber, knerte terroristledere, og andre ting som spesialsoldater gjør, og får blant annet ta turen til et fabrikkområde, et messesenter og en togstasjon.

Se «Rainbow Six: Vegas 2» i aksjon:
(Anmeldelsen fortsetter under videovinduet)

Se flere spillvideoer her

Jeg vet at det ikke høres særlig spennende ut, men hvis du spør meg så er samtlige oppdrag i «Vegas 2» bedre enn noen av de forgjengeren hadde å by på. Omgivelsene er detaljerte, åpner for en rekke ulike og mektige løsninger (for eksempel kan du nå rappellere ned enkelte vegger og angripe rom fra ulike vinkler samtidig), og de livsfarlige og glupe fiendene gjør så du aldri kan føle deg trygg.

Intenst

Verken du eller medsoldatene dine tåler særlig mange skudd, noe som bidrar til å skape en intens stemning der du jobber deg sakte gjennom banene. Spesielt på den høyeste vanskelighetsgraden skal det ofte ikke mer enn en feil til før noen stryker med.

Heldigvis er gutta dine av smarte typen - jeg opplevde i hvert fall ikke at de nektet å lystre mine orde, så hvis du feiler er det utelukkende din egen skyld. Medsoldatene er for øvrig utrolig enkle å kommandere, kontrollen er intuitiv og det går ikke mange minuttene før den sitter.

«Vegas 2» er barskt, heftig, underholdende og utfordrende - både online og offline.

Noe nytt

Den store nyheten i «Rainbow Six: Vegas 2» er at du nå også tjener ferdighetspoeng i enspillerdelen. I tillegg til generelle poeng måler spillet hele tiden hvor glad du er i nærkamp, treffsikkerheten din, og hvordan du angriper, og dette avgjør hva slags utstyr du etter hvert låser opp.

Jeg synes poengene gjorde det enda mer motiverende å spille gjennom spillet, spesielt gang to og tre. Hvorfor er jeg ikke helt sikker på, men jeg tror det ligger i at det er gøy å jobbe seg frem mot et bestemt mål og så få en skikkelig belønning.

Bortsett fra disse poengene, som for øvrig slås sammen med de du tjener i flerspillerdelen, er resten av nyhetene stort sett ting bare fans av forgjengeren kommer til å legge merke til. Blant annet har enkelte våpen blitt litt lettere å bruke, du kan nå skyte gjennom ulike typer materiale, og fiendene har fått tilgang på nattkikkerter.

Stor flerspillerdel

Flerspillermodusen er stort sett lik den i «Vegas», bare med mer innhold. I tillegg til 13 nye kart, kan du leke deg med to nye moduser og spille gjennom spillet med en venn. Sistnevnte er mulig både lokalt og over nett, og fungerer som ei kule.

Det tekniske kan jeg dessverre ikke snakke like varmt om. «Rainbow Six: Vegas 2» er så absolutt ikke et stygt spill, men et par hakk under for eksempel «Call of Duty 4». Heldigvis hakker det ikke og lydbildet er helt fabelaktig.

Et godt kjøp

Hvis du har spilt deg lei på forgjengeren og/eller ikke orker flere taktiske skytespill, bør du holde deg langt unna. «Rainbow Six: Vegas 2» er i bunn og grunn «bare» en forbedret utgave av eneren.

Tilhører du derimot ingen av de to gruppene og er sulten på litt action i påsken, anbefaler jeg spillet på det varmeste. Det byr på masse heftig, underholdende, utfordrende, og ikke minst barsk action, både online og offline.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere