Gå til sidens hovedinnhold

Vivendi velger kjøper i dag

Tirsdag vil styret i mediegiganten Vivendi Universal avgjøre hvem som skal få kjøpe selskapets amerikanske virksomhet. Prislappen på selskapet er drøye 100 milliarder kroner.

Kampen står trolig mellom General Electric-eide NBC og et nytt konsortium bygget opp av Universals tidligere eier Edgar Bronfman.

Messiers dyre kjøp
Vivendi Universal har lenge gått med planer om å selge seg ut av USA. Selskapet er i økonomisk krise etter flere store oppkjøp på slutten av 90-tallet. Den tidligere toppsjefen Jean-Marie Messier kjøpte stort sett det han kom over av selskaper og brydde seg lite om hva prisen var.

Derfor har den amerikanske delen av Vivendi-konsernet, Vivendi Universal Entertainment, stått på salgslisten. Trolig kan det franske medieselskapet innkassere rundt 106 milliarder kroner ved et salg.

Fusjonerer
TV-kjempen NBC vil slå Universal Entertainment sammen med sin eksisterende virksomhet på TV og kabel. I et slikt scenario vil Vivendi Universal fortsatt ha en minoritetsandel av selskapet.

Universal Entertainment har omkring 20 milliarder kroner i gjeld, som begge budgiverne har sagt seg villig til å overta.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett