RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VLCC-ratene fortsetter i Nerdrum-positur

Sist oppdatert:
Det er i dag full fest i stortankmarkedet, og ratene stiger nå kraftig i Midtøsten. Dette har også smittet over på futuresmarkedet som er markert opp fra onsdag
Fra skipsmeglere får iMarkedet i ettermiddag opplyst at de siste slutningen gjort for moderne VLCC'er fra den arabiske Gulf ligger på worldscale 265 til Østen og ws 190 vestover.

Dette er kraftig opp fra gårsdagen, da tilsvarende rater lå på 235 og 167,5 henholdsvis østover og vestover.

På timecharterbasis får rederne nå omkring 185.000 dollar dagen østover, mens ratene vestover har passert 160.000 dollar dagen.

De siste knallsterke slutningene er ikke tilknyttet spesielle forhold som tidlige lastedatoer eller lignende år iMarkedet opplyst.

- Worldscale 265 er market for øyeblikket. Trenden er bare en vei for øyeblikket og det er opp. Rederne går foran og befrakterne kommer etter, sier en megler til iMarkedet i ettermiddag.

Utviklingen er tilsvarende i furturesmarkedet på Imarex. november kontrakten på strekning Gulfen til Japan går nå på ws 255, opp 20 punkter fra i går, mens desemberkontrakten er opp 15 punkter til ws 240. For første kvartal ligger futuren på ws 207,5 iføgle siste oppdatering fra skipsbørsen Imarex.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere