RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VLCC-rater gjennom taket

Sist oppdatert:
Aktiviteten i tankmarkedet nærmer seg kokepunktet. Torsdag ble en tanker fikset til rater over 200 worldscale
Tankmarkedet går kraftig for øyeblikket – som iMarkedet rapporterte tidligere i dag kunne Tradewinds melde om at ratene vaket rundt det magiske 200 nivået på worldscale (WS) indeksen.

Fredag formiddag rapporterer nyhetstjenesten Tankerworld om en slutning til WS 205 for en 11 år gammel tanker fra gulfen til Kina. Dette tilsvarer en dag-rate på kraftige 142,500 dollar dagen.

Men selv om WS 200 er en magisk grense i markedet er det på ingen måte historisk. I 1972 til 1973 ekspoloderte WS-ratene og nådde nivåer godt over WS 300 – for så å falle tilbake til svært lave og labre tider for shippingbransjen.

En shippinganalytiker iMarkedet har vært i kontakt med mener ratene er særdeles spreke for øyeblikket. Dette påvirker Frontline direkte – og analytikeren sier at han ikke er overrasket om Frontline-kursen når 400 kroner innen relativt kort tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere