RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VMetro hoster opp dollar

Sist oppdatert:
Teknologiselskapet kjøper seg tettere inn på kundene.
Det børsnoterte teknologiselskapet VMetro blar opp 16,3 millioner dollar, eller rundt 95 millioner kroner for det amerikanske selskapet Micro Memory.

Kjøpet gjøre ved at VMetro betaler 14 millioner dollar i kontanter og 2,3 millioner dollar gjennom å VMetro-aksjer.

Selskapet begrunner kjøpet med at de vil komme tettere på kundene i det største markedet og at det vil kompletterer produktspekteret.

- Micro Memory er privat eiet og en ledende leverandør av embedded computing og komponenter for opptak og lagring av store datamengder i sanntid (memory/storage). Micro Memory tilfører VMetro en kompetent utviklingsavdeling i USA med lang og anerkjent erfaring, skriver VMetro i en børsmelding.

- Oppkjøpet er et ledd VMetros viktige arbeid med å endre produktsammensetning og understreker vår satsning innen Critical Embedded Computing og Recording/Storage. Jeg er overbevist om at den nye organisasjonen vil skape merverdier gjennom styrket markedsposisjon og økt salg. Både geografisk og teknologisk kommer vi tettere på eksisterende og nye kunder i USA som er vårt største marked, sier administrerende direktør Christian Jebsen i en kommentar.

Sjefen for VMetro tror at de vil få en bedre utnyttelse.

- Vi får en bredere produktportefølje som kan videreutvikles til en lavere kostnad enn hva de to selskapene kunne gjort hver for seg. Samtidig får vi en bedre utnyttelse av eksisterende salgsorganisasjon, sier Jebsen i børsmeldingen.

I 2006 omsatte Micro Memory for 10,1 millioner dollar og hadde et driftsresultat på 1,9 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere