*Nettavisen* Nyheter.

Vodafone har ingen bråhast

TeliaSonera og Tele2 starter sine UMTS-tjenester til våren. Hos konkurrenten Vodafone derimot tas alt oppstyret med stor ro. - Det handler ikke om å være først, sier Vodafone.

Verdens største mobiloperatør lar seg ikke presse ut på UMTS-banen før høyst nødvendig. Vodafone ser ingen grunn til å åpne sitt nye mobilnett i mars, slik TeliaSonera vil.

Det er formelt Tele2 som eier mobilnettet som TeliaSonera skal ta i bruk fra mars måned. Derfor har også Tele2 bestemt seg for å dra igang sine tjenester samtidig med konkurrenten.

Tele2 droppet ut av den norske UMTS-kampen etter at selskapet hadde sittet på konsesjonen i to år. I hjemlandet er operatøren en av de største i markedet og har ikke hatt noen problemer med å holde konsesjonskravene.

Også Vodafone har bygget ut sitt mobilnett. Det selskapet har samarbeidet med Hutchison og Investor-eide 3, som startet sine mobiltjenester i sommer.

- Det handler ikke om å være først, men best. Vi kommer til å lansere når det finnes tilstrekkelig mange bra mobiler på markedet og når kvaliteten på nettet ligger på nivå med hva kundene forventer, sier informasjonssjef Johan Holmgren i Vodafone til Dagens Industri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.