RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vogntog dundret inn i tunnelvegg - E18 stengt

Foto: Aksjon E 18 (Aksjon E18)
Sist oppdatert:
Kollisjon i Bambletunnelen. E18 stengt til tidligst fredag kveld.

E18 Bambletunnelen i Telemark ble torsdag ettermiddag stengt på ubestemt tid etter at et vogntog kjørte i tunnelveggen. I alt tre biler var involvert i ulykken. Føreren av vogntoget ble kastet ut av førerhuset. Vedkommende er nå brakt til Sykehuset Telemark med luftambulanse, skriver Porsgrunns Dagblad. Tilstanden for vedkommende er ikke kjent.

Det var klokka 12 politiet fikk melding om ulykken.

Stengt i begge retninger
Veien fra Dørdal til Grenland bru er midlertidig stengt i begge retninger, opplyser Statens vegvesen. Omkjøring er skiltet via fylkesvei 354 over Breviksbrua og Høgenheitunnelen.

Se oppdaterte veimeldinger fra Statens vegvesen her

Tre biler var involvert i kollisjonen - en personbil, en lastebil og en semitrailer.

Det er sistnevnte kjøretøy som har truffet tunnelveggen. Betongbjelker i tunnelveggen er knekt. Semitraileren skal først ha kjørte inn i lastebilen, så truffet tunnelveggen, og så kommet foran lastebilen.

Person lå i veibanen
Første melding fra politiet var at en person lå i veibanen. Etter det Nettavisen kjenner til, skal dette være trailersjåføren som ble kastet ut av førerhuset i kollisjonen.

- Trailerens last skal ha ramlet av bilen, forklarer operasjonsleder Gunnar Hanssen ved Telemark politidistrikt.

- Betongbjelker i tunnelveggen skal være knekt etter sammenstøttet. Det må påregnes at Bambletunnelen blir stengt i lang tid, legger han til.

Ifølge Porsgrunns Dagblad skal vogntoget, som trolig er svenskregistrert, ha vært på vei i sørgående retning i Bambletunnelen, da han plutselig måtte bremse kraftig ned. Deretter skal vogntoget ha brast inn i tunnelveggen på motsatt side av veien, før det skal ha stoppet i tunnelveggen i egen kjørebane.

Det er store materielle skader på vogntoget, og kjøretøyet er nå tømt for bensin.

Åpner tidligst fredag kveld
Statens vegvesen melder at det nå er omkjøring via fylkesvei 354 over Breviksbrua og Høgenheitunnelen. Biler høyere enn 4,10 meter må benytte rv 36, fv 356 og fv 353 rundt Frierfjorden. Kollisjonen førte til at veggen i Bambletunnelen er skadet. Ifølge politiet kan tunnelen bli stengt i flere dager.

I en pressemelding rundt klokken 16 opplyser Statens vegvesen at E18 kommer til å være stengt i Kjørholt-tunnelen og Bamble-tunnelen til tidligst fredag kveld. Åpningen kan bli forsinket dersom det viser seg at fjellveggen bak betongelementene er skadet.

- Den vurderingen blir tatt i løpet av fredagen, skriver Statens vegvesen i meldingen.

Se informasjon om omkjøring for høye kjøretøy her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere