*Nettavisen* Nyheter.

Vogntog fullt av matvarer ligger på jordet

VELTET: Her ligger vogntoget på sida. I flere timer har de jobbet for å redde matvarene som var om bord. Foto: Hallgeir B Skjelstad (Romerikes Blad)

Et vogntog fra Ica kjørte seint torsdag kveld av veien og ut på et jorde. Fredag startet lossing av matvarer.

(Romerikes Blad) FEIRING: – Det gikk bra med sjåføren. Det var en lege på stedet etter kun noen minutter og sjåføren er undersøkt og funnet uskadd, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Romerike politidistrikt til rb.no.

Operasjonslederen forteller at politiet fikk melding om ulykken på fylkesvei 33 i Feiring klokka 22.47 torsdag kveld. Da var det svært glatt på strekningen.

– Våre patruljer ble advart av blant annet brannvesenet som var der før oss om at det er forferdelig glatt i området. Det er snakk om underkjølt regn, uten at vi kan fastslå at det er årsaken til utforkjøringen, sier operasjonslederen.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var svært glatt på strekningen der vogntoget havnet utenfor veien. Foto: Hallgeir B. Skjelstad (Romerikes Blad)


Lastet med matvarer

Vogntoget som har kjørt av veien, står på et jorde, som ligger litt nedenfor veien. Det skal ikke være langt fra veien, men en høydeforskjell gjør jobben utfordrende for bergingsmannskapet.

– Akkurat nå er mannskaper fra Rimi i gang med å losse matvarer ut av vogntoget som ligger i grøfta, slik at bilbergerne kan komme i gang. Men det tar litt tid, da alt må bæres for hånd, sier Årstein fredag morgen til rb.no.

Klokka 09 ble veien sperret i begge retninger.

– Da er det planlagt at selve bergingen av vogntoget skal starte, det er ventet at den jobben vil ta flere timer, sier operasjonslederen.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er ventet at oppryddingen skal ta flere timer. Foto: Hallgeir B. Skjelstad (Romerikes Blad)


Like ved fylkesgrensa

Vogntogsjåføren er en mann i 40-åra fra Oppland.

Vogntoget han kjørte var på vei nordover da utforkjøringen fant sted. Farkosten har kjørt av veien om lag to kilometer fra fylkesgrensa mellom Akershus og Oppland.

Les flere saker hos Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.