Vogntog i motsatt kjøreretning

BLE STOPPET: Her har den snarrådige bussjåføren tatt affære og stanset den bulgarske lastebilsjåføren som var på vei i feil retning på motorveien ut fra Gardermoen.

BLE STOPPET: Her har den snarrådige bussjåføren tatt affære og stanset den bulgarske lastebilsjåføren som var på vei i feil retning på motorveien ut fra Gardermoen. Foto: Eilif Rønhovde

Vogntog-sjåføren skjønte ikke hvor han skulle og havnet i feil retning på motorveien ut fra Gardermoen. Stanset av snarrådig bussjåfør.

20.04.11 21:25

Ved 12-tida onsdag kunne det gått fryktelig galt på riksvei 35 på Gardermoen. Nok en gang ble en sjåfør så forvirret at han snudde og begynte å kjøre i feil kjøreretning på motorveien, skriver Romerikes Blad.

– Vi har snakket med vogntogsjåføren, som er bulgarsk, han har fått litt hetta og ikke skjønt hvor han var. Da snudde han og startet ferden i feil retning. Til alt hell ble han stanset tidlig, sier vaktleder ved Gardermoen politistasjon, Joel Johannessen til rb.no.

En snarråddig bussjåfør oppdaget med en gang hva som var i ferd med å skje og fikk stanset vogntoget i tide.

– Tredje siden november
Eilif Rønhovde satt på kontoret da han oppdaget at noe var galt nede på motorveien.

– Siden november er dette tredje gang vi ser at et vogntog kommer kjørende i feil retning. Det var heldig at den kvinnelige bussjåføren fikk stanset den i tide, sier Rønhovde til rb.no.

Han forteller at det raskt hopet seg opp med biler bak bussen:

– Det er stor trafikk på veien her og i løpet av få minutter var køen lang, sier han.

– Må gjøre noe
Dette er på langt nær første gang RB omtaler «spøkelsesjåførene» på riksvei 35 mellom Gardermoen og E6. Det har vært problemer helt siden hovedflyplassen åpnet, og en svensk sjåfør fikk tidligere i år 10.000 i forelegg for en noe lengre tur – feil vei på samme vei.

– Dagens sjåfør skulle levere varer på flyplassen og bommet på avkjøringen. Det er mulig vi må ta kontakt med OSL og få skiltet enda bedre hvor vareleveringene skal skje, sier vaktleder Johannessen til rb.no.

Politiet rettledet i ettermiddag bulgareren på riktig vei inn hovedporten på flyplassen.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.