Gå til sidens hovedinnhold

Vogntog mistet overbygget på Stordabrua – bilfører omkom

En utenlandsk mann i 40-årene døde i en ulykke på E39, da et vogntog mistet en gjenstand som traff en varebil. Vogntogsjåføren har status som mistenkt.

Det er BT som melder dette torsdag ettermiddag. Politiet jobber nå med varsling av mannens pårørende. De bor ikke i Norge.

- Det var en del av vogntogets kapell som falt av, sier operasjonsleder Brit Randulff til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken på E39 Stordabrua i Stord kommune i Hordaland klokken 06.45 torsdag.

En gjenstand fra et vogntog traff en varebil der det satt to personer. Føreren av varebilen omkom, mens passasjeren er fysisk uskadd.

Vitner forteller til politiet at de så vogntoget miste en gjenstand som traff bilen som kjørte i motsatt retning. Vogntoget kjørte videre i sørgående retning, opplyser Sørvest politidistrikt.

Forsto ikke omfanget

Klokka 07.33 meldte politiet at vogntoget som var involvert i ulykken var stanset av en politipatrulje på E39 på Grønåsen.

Vogntoget kjørte videre etter hendelsen og ble stanset ved Grønåsen på E39 i Stord ved 7.30-tiden torsdag.

Sjåføren ble tatt med til politiavhør og har forklart at han ikke forsto omfanget av hendelsen. Han har status som mistenkt, opplyser politiet i en pressemelding.

Det var en del av vogntogets kapell som falt av, ifølge Randulff. Dette er et overbygg på vogntog, som består av en ramme med en presenning over.

To personer satt i varebilen som ble truffet. Passasjeren i bilen er fysisk uskadd, men tas med til sykehus for sjekk.

Haugesunds Avis rapporterer at ulykken skal ha skjedd omtrent midt på broen.

- Det var to personer i bilen som skal ha blitt truffet av gjenstanden. Skadeomfanget på den andre personen er foreløpig ukjent, men politiet opplyser at vedkommende er bevisst, operasjonsleder Brit Randulff til VG.

Kriminalteknikere og ulykkesgruppen fra Statens vegvesen er på vei. Politiet melder at også Bømlafjordtunnelen stenges på grunn av opphoping av kø. Det jobbes med omkjøring.

Broen åpnet

Klokken 13:34 er Stordbrua igjen åpen, melder politiet.

Stordabrua går over Digernessundet og inngår i Trekantsambandet som knytter sammen øykommunene Stord og Bømlo med Sveio.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken