*Nettavisen* Nyheter.

Vogntogsjåfør filmet bussen i Årdal

Øvre Årdal (NTB): En vogntogsjåfør som passerte bussen fra Valdresekspressen 11 minutter før nødetatene mottok melding, filmet bussen og en BMW som kjørte bak. Han har levert opptaket til politiet.

Vogntogsjåføren var på vei ned mot Øvre Årdal og møtte bussen cirka klokken 17.10 mandag, 11 minutter før Helse Førde mottok første melding om hendelsen klokken 17.21.

Vogntogsjåføren fulgte en uskreven regel som sier at hvis man er på vei nedover og møter et tyngre kjøretøy i en bakke, skal man legge seg ut til siden og stanse. Han gjorde derfor det for å slippe bussen forbi, skriver Bergensavisen.

- Jeg synes bussen kom sakte og at det var mørkt inne bussen. Men dette tenkte jeg ikke noe mer på der og da. Bussen blinket med lyset da den passerte meg, jeg regner med det var som takk for hjelpen, sier mannen i 30-årene, som ikke ønsker å stå fram med navnet sitt.

Bussen kjørte deretter en knapp kilometer videre før den stoppet. En times tid senere fikk vogntogsjåføren vite hva som hadde skjedd. Senere samme kveld husket han på at vogntoget er utstyrt med kamera som viser alt som foregår i veibanen rundt førerhuset.

- Jeg leverte videoen til politiet tirsdag ettermiddag, like før politiet ba føreren av BMW-en som kjørte etter Valdresekspressen melde seg, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.