RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voksne gale etter Potter

Sist oppdatert:
Det finnes tydeligvis tusenvis av voksne Harry Potter-fans, og de tar rotta på barna hva boksalget angår.

Den siste Harry Potter-boka «The Deathly Hallows» forhåndsselger nå mer med «voksenomslaget» enn med det tradisjonelle barneomslaget, melder The Sun.

Skjulte sjanger og forfatter
Harry Potter-bøkene er de eneste i verden som kommer med ett omslag for voksne og ett mer fargerikt for barn.

Det ble sagt at forlaget Bloomsbury gjorde dette da de fikk tilbakemeldinger om at skap-Potter-fans blant seriøse forretningsmenn og andre modne mennesker kviet seg for å bli sett til på toget til og fra jobb med nesa ned i det glade barneomslaget.

Det hører også med til historien at forlaget døpte Joanne Kathleen Rowling til JK Rowling fordi de ikke ville avsløre for mannlige fans i begynnelsen av Jo Rowling var en kvinne.

Avslører alt
Nå går altså salget av bøkene med det mer sobre «voksenomslaget» forbi de ivrige barnslige forhåndskjøperne. «The Deathly Hallows» er den aller siste Harry Potter-boka der alle tråder skal knyttes sammen.

LES MERDør Potter 21. juli?

Rowling selv skal for første gang ut på en lengre bokturné, først og fremst i USA, for å snakke om Harry Potter. Hun vil også gi flere intervjuer, men først etter at boka er sluppet og Harrys endelikt er avslørt.

- Fansen er jo også i ferd med å bli voksne, det kan være årsak til at mange nå velger det litt mer elegante omslaget, mener en representant for Waterstone i Storbritannia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere