Gå til sidens hovedinnhold

Voktet av Storberget

Over hele Oslo jobber sivile vernepliktige daglig for å skape et bedre miljø i skolegården på både gymnas og ungdomsskoler. Onsdag besøkte justisminister Knut Storberget Jordal skole for å lære mer om arbeidet.

JORDAL: VOKT er den felles arbeidstittelen de sivile vernepliktige arbeider under på skolene, og utstyrt med tydelig merket jakke fra VOKT gikk justisministeren rundt blant elevene i følge med de unge guttene som altså jobber under prosjektet i år. Elevene som hang rundt i gangene i storefri var nok i utgangspunktet mest opptatt av at en minister var på skolen i det hele tatt, men sa seg tydelig fornøyd med arbeidet de sivile vernepliktige utfører.

Jeg synes det er bra at de er her jeg, sa eleven Huda Kemel om VOKT-arbeiderne da justisministeren kom bort for å hilse på.

Jan Olav Moen, leder for VOKT i Oslo, var meget fornøyd med at justisministeren kom på besøk for å lære mer om arbeidet som nedlegges.

Prosjektet har vist seg å fungere meget bra siden vi startet opp. Nå håper vi virkelig at det satses videre på det viktige arbeidet, sa Moen til Østkantavisa. Og ut fra det Storberget sa etter at møtet var over, har Moen sannsynligvis ingenting å frykte. Storberget vurderer nemlig å sette inn større ressurser på VOKT, etter å ha sett arbeidet på nært hold.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene