RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Volatil dag i vente for Frontline-aksjen(Ny)

Sist oppdatert:
Det går mot en volatil dag for Frontline-aksjen i Oslo i det aksjen vil bli handlet eksklusive 25 prosent av aksjene i datterselskapet Ship Finance International og 5 dollar i utbytte
Nytt: Oppdatert med kursutvikling

Analytikere iMarkedet har snakket med før dagens handel i Frontline-aksjen tør ikke spå noe om hvor mye aksjen vil falle som følge av utdelingen av 25 prosent av Ship Finance.

Det eneste markedet har å forholde seg til er den teoretiske verdien på Ship Finance. Den vil utgjør omkring 14 kroner pr. Frontline-aksje basert på utdelingen av 25 prosent av Ship Finance som tingutbytte. Det deles ut en Ship Finance-aksje for hver fjerde Frontline-aksje. Selskapene har like mange aksjer.

I tillegg så går Frontline eksklusive et kontantutbytte på 5 dollar pr. aksje i dag, eller omkring 33,60 kroner basert på en dollarkurs på 6,72 kroner.

Teoretisk skal Frontline dermed falle 47,60 kroner, men det er kun i teorien. Mange meglerhus har satt en langt høyere verdi på Ship Finance enn den teoretisk. Meglerhusene forventer at Frontline vil få ut en premie når Ship Finance børsnoteres 17. juni, men estimatene varierer.

- Det er umulig å si hva utfallet blir, meglerhusene har gjort en rekke ulike verdsettelser av Ship Finance, så vi får bare se hvor markedet etablerer seg, sier en analytiker til iMarkdedet.

Liten premie

Etter 20 minutters handel torsdag ligger Frontline-kursen på 206 kroner på Oslo Børs, ned 44 kroner fra gårsdagens sluttkurs. Dermed prises Frontline foreløpig med en mindre premie i forhold til den teoretiske verdien på Ship Finance. Kursen har i tidlig handel variert mellom 201 og 206 kroner.

Vil gi pekepinn

Et interessant aspekt ved børsnotering og gjennomføringen av Ship Finance-noteringen er de ulike tidspunktene for at Frontline–aksjen blir handlet eksklusive Ship Finance. Mens Frontline går eks. 25 prosent av Ship Finance i dag på Oslo Børs, vil aksjen handles inklusive hele Ship Finance i New York frem til notering skal finne sted 17. juni.

Differansen i Frontline-kursen mellom New York og Oslo i denne perioden vil dermed gi en pekepinn på verdsettelsen av Ship Finance.

Ship Finance har overtatt 47 av skipene i Frontline-flåten. Skipene er leid tilbake til Frontline på lange kontrakter til faste rater. Ship Finance vil imidlertid få 20 prosent av differansen mellom ratene Frontline får inn i spotmarkedet og den faste raten som bonus ved utgangen av hvert år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere