RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Volatil oljepris etter lagertall og terror

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg kraftig onsdag etter lagertall fra USA og melding om to eksplosjoner i den Saudi-Arabiske hovedstaden. Les hva som skjer i oljemarkedet
Onsdag steg oljeprisen med 4,5 prosent, den største oppgangen på syv dager, etter en eksplosjon i Riyadh, den Saudi-Arabiske hovedstaden. Frykt for at terror skal stikke kjepper i hjulene for olje eksporten fra verdens største og viktigste eksportør av olje fikk prisen til å stige.

Prisene fikk også hjelp av et uventet fall i de amerikanske råoljelagrene, etter økt etterspørsel etter destillater som diesel og fyringsolje i USA. Råoljelagrene falt med 800.000 fat, mens det var ventet en økning på 200.000 fat. Det melder Bloomberg.

I morgentimene torsdag er oljeprisen kommet noe ned igjen, og februarkontrakten på Western Texas Intermediate (WTI) handles nå til 43,43 dollar fatet.

- Jeg ser ikke det store nedsalget i oljeprisen fordi aktørene ikke vil gå 'short' før en lang helg, sier John Brady i ABN AMRO til Reuters. Den amerikanske råvarebørsen, der oljekontraktene handles, er stengt fredag på grunn av nyttårsaften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere