RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Volatil oljepris før OPEC-møtet

Sist oppdatert:
Oljeprisen i USA falt under 40 dollar pr. fat onsdag i påvente av at OPEC i dag vil vedta økt oljeproduksjon. I natt har prisen imidlertid kommet noe opp igje
Det er forventningen om at oljekartellet OPEC vil øke produksjonskvotene kraftig, og kanskje sette den til side midlertidig som i går fikk oljeprisen til å falle kraftig i New York. Referanseoljen WTI falt hele 5,6 prosent i ordinær handel i går, og julikontrakten endte på 39,96 dollar pr. fat etter en oppgang på 6 prosent tirsdag, da oljeprisen havnet på nytt historisk toppnivå på New York Mercantile Exchange.

I løpet av natten har imidlertid oljeprisen styrket seg igjen i elektronisk handel, og ligger torsdag morgen på 40,65 dollar pr. fat.

I dag avholdes den offisielle delen av ministermøtet i oljekartellet OPEC i Beirut, og signalene i forkant tyder på en kraftig økning av produksjonskvotene. Noen forventer til og med at OPEC kan komme til å droppe kvotestyring for en periode bare for å få ned oljeprisen.

Det var et terroristangrep i Saudi-Arabia i helgen som førte til den voldsomme oppgangen i oljeprisen tirsdag. Oljebørsene var stengt mandag på grunn av offentlig fridag.

I ettermiddag kommer også de viktige oljelagertallene fra USA, som vil ha mye å si for utvikling i oljeprisen i det amerikanske markedet i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere