RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Vold mot barn henlegges

Sist oppdatert:
Politiet får kritikk etter at nær halvparten av alle voldssaker aldri når rettssystemet.

Ingeborg Vea i organisasjonen Voksne for Barn tror det er mange flere barn som utsettes for vold, enn det anmeldelsestallene viser, melder NRK.

- Vi antar at tallene vi har på bordet bare er toppen av isfjellet. Veldig mange av sakene som angår vold mot barn når aldri rettssystemet i det hele tatt, sier Ingeborg Vea til kanalen.

Tall fra organisasjonen viser at 42 prosent av voldssaker mot barn henlegges. Til sammenligning henlegges 28 prosent av sakene der en voksen er offeret.

Ifølge NRK får foreldre som mishandler eller dreper sine egne barn langt lavere straff enn voksne som skader voksne. I tillegg er mange av sakene som når rettssalen skremmende dårlig etterforsket, mener advokat Fredrik Brodwall.

Han kritiserer politiet for å ikke ivareta barns rettssikkerhet.

- Det kan være etterforskninger hvor sentrale personer ikke er avhørt. I enkelte saker blir det ikke en gang gjennomført avhør av de fornærmede, altså barna, sier Brodwall til NRK.

Han er ikke imponert over arbeidet politiet har gjort i saker hvor barn er mishandlet eller drept, og tror både ressursmangel, inkompetanse og ren latskap kan være faktorer til det dårlige arbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere