*Nettavisen* Nyheter.

Vold og uro i Bangladesh før valget

Dhaka (NTB-DPA-AFP): En person er drept og flere valglokaler påtent i Bangladesh lørdag, dagen før det holdes valg på ny nasjonalforsamling.

02.07.14 09:32

Rasende opposisjonsaktivister satte i morgentimene lørdag fyr på minst 28 valglokaler rundt om i landet. Flere steder var det sammenstøt mellom politi og demonstranter som støtter opposisjonen i landet, og en demonstrant ble drept, opplyser myndighetene i landet.

Opposisjonen i Bangladesh innledet fredag en 48 timer lang generalstreik før valget søndag. Det største opposisjonspartiet, Bangladesh National Party (BNP), har i likhet med et 20-talls andre opposisjonspartier utlyst protesten i et forsøk på å boikotte valget.

Regjeringspartiet Awami-ligaen, med statsminister Sheikh Hasina i spissen, ligger an til å vinne en soleklar seier. Men opposisjonen anklager regjeringspartiet for valgfusk. BNP-leder Khadela Zia har oppfordret velgerne til å boikotte valget, som hun omtaler som en «skandaløs farse». Zia anklager også regjeringen for å ha satt henne i husarrest.

Valgkampen i Bangladesh har vært preget av vold og uro i flere måneder. Siden oktober i fjor har om lag 150 mennesker blitt drept, og mange frykter mer blodig uro i løpet av helgen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag