Voldelig Charlie Hebdo-protest i Pakistan

Sikkerhetsstyrker støtte fredag sammen med demonstranter i Karachi i Pakistan i en protest mot Charlie Hebdos tegninger. Flere mennesker ble såret, blant dem en fotograf.

16.01.15 15:24

En pressefotograf som dekket opptøyene for det franske nyhetsbyrået AFP, ble skutt og hardt såret. Politifolkene brukte vannkanoner og tåregass mot rundt 350 demonstranter utenfor det franske konsulatet i byen fredag.

Deltakerne i protesten forsøkte å storme konsulatet, ifølge politiet. AFP-fotografens tilstanden er alvorlig, og ifølge politiet var det demonstrantene som skjøt ham.

– Kula traff lungene hans, og den gikk gjennom brystet. Han er utenfor umiddelbar livsfare og har snakket med sine kolleger, sier legen Seemi Jamali, som er talsmann for Jinnah-sykehuset i Karachi.

LES OGSÅ:- Charlie Hebdo sårer 1,6 milliarder muslimer

I tillegg ble en politimann og en lokal TV-kameramann fraktet til sykehus med mindre skader.

Talsmann for politiet, Abdul Khaliq Sheikh, forteller at opptøyene startet da demonstrantene ble hindret av politiet å nærme seg det franske konsulatet.

– Da politiet stoppet dem begynte de å skyte, sier han.

Flere protester

Opptøyene i Karachi er første gang misnøye med Charlie Hebdos karikaturer fører til voldsepisoder i Pakistan, ifølge Reuters.

Mange av demonstrantene var bevæpnet, ifølge en fotograf fra nyhetsbyrået. Flere av dem skal ha løsnet skudd etter at politiet hadde tatt i bruk tåregass og vannkanon.

Demonstrantene tilhører studentorganisasjonen til det religiøse politiske partiet Jamaat-e-Islami, som arrangerer protester mot Charlie Hebdos Muhammed-karikaturer mange steder i Pakistan.

Etter sammenstøtet trakk demonstrantene seg tilbake til et sted som ligger lenger unna konsulatet.

Ifølge de engelskspråklige pakistanske avisene Dawn og Express Tribune er det rapportert at det skal være flere journalister blant de sårede.

I hovedstaden Islamabad er alle gatene som går inn til den franske ambassaden, stengt, skriver Dawn.

I byene Peshawar og Multan har demonstranter brent det franske flagget, og det er demonstrasjoner i både Lahore og Islamabad.

Stormet redaksjonen

Charlie Hebdo valgte å trykke en ny karikatur av islams viktigste profet i sin første utgave etter terroraksjonen mot det satiriske magasinet i forrige uke. Tolv personer ble drept da to ytterliggående islamister stormet redaksjonslokalene i Paris og åpnet ild.

Det antas at motivet bak terrorangrepet var hevn, siden bladet har trykket en rekke karikaturer av profeten Muhammed de siste årene.

Jamat-ul-Ahrar-fraksjonen av pakistanske Taliban sendte fredag ut en uttalelse der de hyllet de to brødrene som gjennomførte terrorangrepet mot Charlie Hebdo forrige uke og skrev at de hadde «frigjort verden fra de skitne blasfemikernes eksistens».

«Islams fiender, ta dere i akt. Enhver ungdom i denne ummah er villig til å ofre seg for å beskytte profetens ære», het det i den skriftlige uttalelsen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.