– Det er enormt det som står på spill, sa den partiuavhengige samfunnsdebattanten Zemmour til flere tusen tilhengere i Villepinte nord for Paris.

– Hvis jeg vinner valget, blir det ikke bare nok en endring, men starten på gjenerobringen av verdens vakreste land, sa 63-åringen som er dømt for hatefulle ytringer to ganger.

Han avslørte sitt slagord fram mot presidentvalget i april – «Ordet umulig er ikke fransk», en frase som skal stamme fra Napoleon.

Les også: Stiller som presidentkandidat i Frankrike: - Han vil helst ha kvinner på kjøkkenet

Protest

Mens tilhengerne hans jublet, sang nasjonalsangen og viftet med franske flagg, demonstrerte motstandere i sentrum av Paris mot Zemmours fremmedfiendtlige plattform.

Nyhetsbyrået APs reportere så noen aktivister som ble banket opp av deltakere på valgkampmøtet og på brutalt vis fjernet fra rommet. Ofrene hadde svarte gensere med påskriften «Nei til rasisme».

AFP skriver at en demonstrant som slo etter Zemmour da han ankom for å tale, rakst ble kastet ut og pågrepet av politiet. Slåssing brøt ut og stoler ble kastet på de antirasistiske aktivistene som reiste seg før de ble kastet ut.

– Jeg er ikke rasist. Vi forsvarer landet vårt, vårt hjemland, våre forfedres arv, sa Zemmour.

Les også: Valerie Pecresse blir presidentkandidat for Republikanerne i Frankrike

15.000 deltakere

Utenfor rommet der Zemmour talte, fortsatte basketaket mellom antirasistene og sikkerhetsvakter.

– Vi ønsket en ikkevoldelig protest, sier Aline Kremer fra SOS Racisme, som organiserte stuntet.

Ifølge Zemmour, som blant annet gikk hardt ut mot mediene i sin tale, var det 15.000 personer på hans første valgkampmøte. Blant publikum var det folk i alle aldre, men langt flere menn enn kvinner. De mest entusiastiske reaksjonene kom da Zemmour snakket om innvandring, etnisk opphav og islam.

Presidentkandidaten er blitt sammenlignet med Donald Trump i Frankrike på grunn av sin rabulistiske populisme og ambisjon om å gå fra TV-skjermen til presidentembetet.

(©NTB)