RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I Nantes skjøt politiet med gummikuler og brukte tåregass, mens demonstrantene tok i bruk steiner og kastet flasker med syre.
I Nantes skjøt politiet med gummikuler og brukte tåregass, mens demonstrantene tok i bruk steiner og kastet flasker med syre. Foto: Georges Gobet (Afp)

Voldelige demonstrasjoner i Frankrike

Flere personer ble skadd i sammenstøt mellom politi og demonstranter i flere franske byer lørdag.

Foranledningen var dødsfallet til en ung miljøaktivist for en uke siden.

21 år gamle Remi Fraisse døde forrige søndag i forbindelse med sammenstøt mellom politi og demonstranter på byggeområdet for et omstridt damprosjekt i det sørvestlige Frankrike. Demonstrantene mener politiet drepte 21-åringen og demonstrerte lørdag mot det de mener er politivold.

I Nantes skjøt politiet med gummikuler og brukte tåregass, mens demonstrantene tok i bruk steiner og kastet flasker med syre. Minst fire demonstranter og tre polititjenestemenn skal være skadd.

Myndighetene besluttet fredag å midlertidig stanse byggingen av dammen. Miljøvernminister Ségolène Royal vil neste uke samle de stridende parter for å diskutere prosjektets framtid. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere