RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldgiftssak mot finansakrobat

Sist oppdatert:
Den merkelige saken mellom finansakrobat Christen Ager-Hanssen (bildet) og Software Innovation går til voldgift. Toppsjef Per Kveim sier at fiendene til Ager-Hanssen har stått i kø for å hjelpe
Ager-Hanssen ble rikskjendis da enkelte medier på toppen av dotcom-boomen utropte ham til Norges rikeste mann. Sannheten var i stedet at han hadde bygd opp sitt finansrike på skjøre ben.

Et av Ager-Hanssens siste påfunn er gå etter Software Innovation, og til og med foreslå å ta over jobben til Software Innovation-sjef Per Kveim.

Bakgrunnen for saken er at Software Innovation i 2002 kjøpte 10 prosent av svenske AbFo AB med rett og plikt til å kjøpe de resterende 90 prosentene for 4,5 ganger årsresultatet i 2006. Ager-Hanssen kjøpte seg inn i selskapet og ville blåse opp resultatet for å sikre seg millioner fra Software Innovation.

Software Innovation svarte imidlertid nei til finansakrobatikken og sa opp avtalen.

Gått vil voldgift

Saken mellom Ager-Hanssen og Software Innovation har dratt ut i tid. Kveim sier til iMarkedet at det nå er en voldgiftssak gående som vil gi en avgjørelse.

- Vi har sagt opp avtalen. Ager-Hanssen bestred oppsigelsen, og vi har nå en voldgiftssak gående, sier Kveim til iMarkedet.

Kø inn på kontoret

Det er ingen tvil om at Ager-Hanssen har fått en del fiender gjennom sin forretningsvirksomhet. Blant de som har gått hardest ut mot Ager-Hanssen i Norge er investoren Haakon Korsgaard i Olympia Holding.

Ager-Hanssen svarte da med å opprette en egen internettside i kampen mot Korsgaard.

Per Kveim i Software Innovation forteller til iMarkedet at mange av Ager-Hanssens fiender meldte seg for å hjelpe Software Innovation da striden ble kjent.

- Det var nærmest kø inn på kontoret mitt, sier Kveim til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere