Voldsdømt trønder anker forvaring til Høyesterett

Trondheim (NTB): En 51 år gammel Steinkjer-mann anker forvaringsdommen på fem og et halvt år for å ha skadet en kvinne i underlivet med tapetkniv.

Mannen ble tidligere i juni dømt i Frostating lagmannsrett, men anker til Høyesterett på alle områder. Den idømte forvaringen har en tidsramme på fem år og seks måneder, med en minstetid på tre år.

- Han anker over lovanvendelsen, saksbehandlingen og straffeutmålingen, sier mannens forsvarer, advokat Sidsel Katralen til NRK.

Mannen ble frikjent for det samme forholdet i Inntrøndelag tingrett i fjor. Nå mener han lagmannsretten har tolket beviskravet feil. Domstolen mener det er ført tilstrekkelig bevis for at han har begått handlingen, men han mener bevisterskelen er lagt for lavt.

I dommen fra lagmannsretten heter det at tiltalte nå dømmes for tredje gang for å ha skadet kvinner alvorlig i underlivet. Hensynet til samfunnsvernet tilsier derfor forvaringsstraff, fordi faren for at tiltalte kan gjøre lignende handlinger er til stede, står det i dommen.

Mannen er to ganger tidligere dømt for underlivsmishandling. I 2010 ble han siktet for å ha fjernet en spiral fra en kvinne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.