*Nettavisen* Nyheter.

Voldsom brann i skyskraper i Dubai

336 meter høye The Torch i Dubai står i full fyr natt til lørdag. Foto: Twitter

Flere hundre mennesker ble evakuert da det brøt ut en voldsom brann i den 336 meter høye skyskraperen The Marina Torch i Dubai natt til lørdag.

21.02.15 15:06

Beboerne ble trygt evakuert, melder politiet i Dubai. Fire tilfeldig forbipasserende ble behandlet for mindre skader.

Det er ennå ikke klart hva som forårsaket brannen, men Dubais politisjef Mattar Al Mazeina sier ifølge Gulfnews at det ikke er mistanke om at noe kriminelt ligger bak.

Nordmann ble øyenvitne

Nordmannen Morten Hofstad ble vitne til brannen. Han har bodd i Dubai siden 2005 og har blant annet bodd flere år i en av naboskyskraperne. Han forteller til Nettavisen at deler fra bygningen fløy gjennom lufta da det brant.

Les også: - Bygningsdeler flyr gjennom lufta

Brannen brøt ut i 2-tiden lokal tid (kl. 23 norsk tid), men etter rundt tre timer meldte lokale medier at flammene var under kontroll.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rhea Saran/AP Photo

Flammene raste natt til lørdag i den øvre delen av den 79 etasjer høye skyskraperen Torch Tower. Dramatiske bilder på sosiale medier viste store flammer fra flere etasjer i den 79 etasjer høye bygningen.

Røykskader

Øyevitner forteller at flammene sto ut fra to sider av bygningen, og at glass og metall løsnet og raste ned mot bakken, ifølge Gulfnews.com.

Mange av dem som ble berget ut av den brennende skyskraperen, fikk røykskader, ifølge lokale medier. Myndighetene i Emiratene hadde lørdag morgen ikke sagt noe om brannårsaken.

Ifølge GulfBusiness.com startet brannen i 57. etasje i den 336 meter høye bygningen. Flammene så ut til å ha nådd helt opp til 79. etasje på sjøsiden.

- Falske alarmer

Både Torch Tower og omkringliggende bygninger i bydelen Marina ble evakuert som følge av brannen. Nordmannen Tommy Stjernen, som bor i nabobygget Princess Tower, var blant de evakuerte, skriver VG.

- Folk var selvsagt redde, både på grunn av faren for spredning, men også på grunn av mye brennende objekter som blåste ned på gata. At det i tillegg var sandstorm ute, gjorde ikke ting hyggeligere, sier Stjernen til avisen.

Torch Tower sto ferdig i 2011 og er 352 meter høyt, hvis man regner med antennen. Beboere i skyskraperen forteller ifølge Gulfnews at det den siste tiden har vært en rekke falske brannalarmer i bygget.

Dubai er verdenskjent for sine mange skyskapere, og emiratets høyhus har også tidligere blitt tatt av flammer. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

SLUKKET: En kvinne går forbi den 336 meter høye skyskraperen etter brannen lørdag morgen. Flere av de nærliggende eiendommene ble evakuert. Foto: Karim Sahib (Afp)


HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.