RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldsom økning i Kinas oljeimport

Sist oppdatert:
Kinas råoljeimport de ti første månedene i år har allerede passert hele volumet for 2002 med 7 prosent som følge av den kraftige økonomiske veksten
Det viser tall offentliggjort av kinesiske myndigheter torsdag, melder Reuters.

Samtidig med at råoljeimporten har økt betydelig har landets eksport av petroleumprodukter falt kraftig på grunn av økt innenlands forbruk. I oktober eksportert Kina 528.737 tonn med bensin, det nest laveste volumet hittil i år, mens importen av fyringsolje økte til 20,14 millioner tonn i årets 10 første måneder, en økning på 22 prosent i forhold til hele 2002.

Det er transportsektoren i Kina som er hovedriveren bak den voldsomme økning. Bilsalget er ventet å øke med 67 prosent i år til to millioner biler.

Når det gjelder råoljeimporten frem til oktober så har den økt med 30,3 prosent til 74,2 millioner tonn, mot en total import i fjor på 69,4 millioner tonn.

Etterspørselen etter drivstoff er nå så høy at det på grunn av manglende raffineringskapasitet er innført rasjonering på østkysten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere