RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldsom oppgang i amerikansk ordreinngang(Ny)

Sist oppdatert:
Det amerikanske markedets appetitt på varige goder som biler primærvarer til industrien økte kraftig for andre måned på rad, og endte milevis over konsensus i mars
Det viser tall publisert av det amerikanske handelsdepartementet fredag ettermiddag.

Ordreinngang for varige goder steg med voldsomme 3,4 prosent i mars. Det var ventet en økning på 0,7 prosent ifølge makroøkonomene på Wall Street.

Ordreinngang for februar har i tillegg blitt oppjustert fra opprinnelig meldt 2,5 prosent til enda kraftigere 3,8 prosent.

Markedet kan heller ikke skylde på forsvar- og transportsektoren når det gjelder den kraftige økning. Indeksen eksklusive forsvarprodukter steg med 3,8 prosent, mens indeksen justert for transportsektoren som biler og lastebiler steg med 3,3 prosent i mars.

Det var etterspørselen etter primær metaller som var hovedårsaken til den kraftig økning, ordreinngangen for denne typen varer steg med voldsomme 7,2 prosent.

Leveransene av varige goder steg med 3,2 prosent i mars, den kraftigste økning på to år.

Bakgrunn
Dette tallet måler dollarverdien av ordrer for varige goder, definert som varer med en forventet levetid på mer enn tre år.
Tallet blir ansett som en god indikator på kommende aktivitet i industrien, men er utsatt for ganske mye volatilitet og revideringer i etterkant. Spesielt svinger tallene for forsvars- og transportsektoren mye, og mange ser derfor primært på et tall som holder disse utenom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere