*Nettavisen* Nyheter.

Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad

 

Torsdag 171018 var det store demonstrasjoner i Barcelona. Fredag er det ventet en enda større demonstrasjon. Foto: (AP / NTB scanpix)

Demonstranter barrikaderte gater i Barcelona med brennende søppelkasser og møbler torsdag kveld. Politiet svarte med å avfyre gummikuler.

Hundrevis av demonstranter rope «uavhengighet» mens de satt fyr på veisperringer og kastet brannbomber mot politiet torsdag kveld. Politiet svarte med gummikuler og sprøytet hvitt skum som brukes til brannslukking.

Ifølge lokale medier skal det også ha vært sammenstøt mellom politi og demonstranter. Demonstranter skal også ha kastet steiner mot politiet.

Ifølge en lokal kringkaster var tusenvis fortsatt i gatene regionhovedstaden i Catalonia etter midnatt til fredag.

Les også: Catalonias leder: Volden må stoppe

Protestene startet da ni katalanske politikere som ønsker løsrivelse fra Spania, denne uken ble dømt til lange fengselsstraffer.

Fredag er det ventet en enda større demonstrasjon i Barcelona, da flere som har meldt seg på protestmarsjer andre steder, skal ende i regionhovedstaden.

Tidligere torsdag deltok over 25.000 streikende studenter og deres støttespillere i en demonstrasjon utenfor Barcelonas rådhus, ifølge politiet.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Opprørspoliti og demonstranter støtte sammen utenfor terminalbygningen på El Prat-flyplassen i Barcelona mandag, etter at ni katalanske ekspolitikere fikk lange fengselsstraffer i Madrid for å ha forsøkt å rive regionen løs fra resten av Spania i 2017. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix

– Handlingene som vi har sett de siste dagene, vitner om den hjelpeløsheten vi føler når den spanske stat fortsetter å avvise uavhengighet og true oss, mens Europa fortsetter å tie, sier den 23 år gamle regnskapsføreren David til nyhetsbyrået AFP.

Catalonias regionpresident Quim Torra sa torsdag at han vil ha en ny avstemning om katalansk løsrivelse.

Les også: Tusenvis har sluttet seg til fem protestmarsjer i Catalonia

Siden protestene startet har 97 personer blitt pågrepet.

– Vi opplever episoder med betydelig vold i Catalonia utført av mindre grupper som er perfekt organisert, sier innenriksminister Fernando Grande-Marlaska.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.