Gå til sidens hovedinnhold

Voldsomme demonstrasjoner i Hellas

Aten (NTB-Reuters): Til sammen 100.000 grekere tok til gatene for å demonstrere mot myndighetenes planlagte sparepakke søndag. Flere bygninger ble påtent i hovedstaden Aten.

Flere bankkontor, en kino og en Starbucks-kafé sto i flammer i sentrum av Aten søndag kveld. Titusenvis av sinte grekere hadde tatt til gatene, mens landets politikere jobbet på spreng for å få på plass en ny sparepakke.

Søndag faller avgjørelsen om et nytt spareprogram i den greske nasjonalforsamlingen. Det innebærer store kutt i offentlige utgifter og arbeidsplasser, og målet er nok en gang å bli enige om et program som kan redde Hellas fra konkurs.

Men utenfor nasjonalforsamlingen strømmet grekere til for å vise sin misnøye med politikerne og det de kaller utpressing fra den såkalte troikaen EU, Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet (IMF). Søndag kveld var tallet på demonstranter oppe i 80.000, ifølge gresk politi. I tillegg skal det ha samlet seg 20.000 i byen Thessaloniki nord i landet.

Politiet brukte tåregass mot demonstrantene i Aten, som kastet stein og bensinbomber mot nasjonalforsamlingen. Myndighetene hadde på forhånd utplassert 6.000 politimenn i hovedstadens gater. (©NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk