RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldsomme kamper i det østlige Kongo

Goma (NTB-AFP): Regjeringssoldater og opprørere fortsetter å utkjempe voldsomme kamper i det østlige Kongo. Forsøk på å få i stand en fredsavtale mellom partene har slått feil.

Lørdag ble det for andre dag på rad meldt om sammenstøt i Kibumba-området, rundt 25 kilometer nord for Goma. Goma er en strategisk viktig by med rundt en million innbyggere i det mineralrike Øst-Kongo.

- Vi hørte eksplosjoner hele natten, fortalte en menneskerettsaktivist i Kibumba på telefon til nyhetsbyrået AFP. FNs fredsbevarende styrke i Kongo MONUSCO sier seg svært bekymret over utviklingen øst i landet.

Bertrand Bisimwa, som er politisk leder for opprørsgruppen M23, sa at regjeringshæren har satt i gang en ny offensiv rundt byen Mabenga omtrent 90 kilometer nord for Goma. - De forsøker å bryte igjennom, men det er en håpløs oppgave, mente Bisimwa.

Etter sterkt press fra FN har partene i den halvannet år lange konflikten i Øst-Kongo forsøkt å forhandle seg fram til en fredsavtale. Men sist mandag ble forhandlingene i Ugandas hovedstad Kampala avbrutt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere