Gå til sidens hovedinnhold

Voldsomme skogbranner sørøst i Australia

Sydney (NTB-Reuters-AFP): Minst 100 bolighus kan være ødelagt i voldsomme skogbranner sørøst i Australia. Mange mennesker er evakuert fra brannområdet vest for storbyen Sydney.

Opp til 600 brannfolk var torsdag satt inn i forsøkene på å slokke nesten 80 ulike branner. Men sterk vind førte til at vannbombefly måtte bli stående på bakken, og folk ble bedt om å la bilene stå slik at utrykningskjøretøyer fikk fri bane på veiene.

Vinden og uvanlig varmt vær gjør kampen mot flammene i Blue Mountains-regionen vanskelig, opplyser australske myndigheter. Det var inntil torsdag ikke meldt om omkomne eller alvorlig skadde i brannene.

- Situasjonen er verre enn vi noen gang hadde fryktet, sa Joe Moore som mistet sitt hjem i landsbyen Springwood. - Hvis vi slipper unna med færre enn 100 nedbrente hus i dag, har vi vært heldige, mente brannmyndighetenes sjef Shane Shane Fitzsimmons.

Deler av Sydney. som er Australias største by, var torsdag dekket av tykk gul røyk og mange hovedveier måtte stenges for trafikk. Mange skoler og arbeidsplasser holdt stengt og hele nabolag ble tømt for folk. (©NTB)

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft