Voldsomme uvær herjer i USA

New York (NTB-AFP-DPA): Folk nordøst i USA rydder opp etter et voldsomt vinterlig uvær. Samtidig advarer meteorologene om at en ny stor snøstorm er på vei mot det nordamerikanske slettelandet.

Inntil søndag ettermiddag norsk tid hadde uværet kostet minst ti menneskeliv. USAs president Barack Obama erklærte søndag formelt unntakstilstand i delstaten Connecticut, for på den måten å frigi midler fra sentralregjeringen i Washington til bruk i opprydningen.

Blant de omkomne i uværet var en elleve år gammel gutt og en 20 år gammel mann. De to satt i biler der eksosrørene ble tettet av snø, og der eksosen derfor trengte inn i selve bilen slik at de ble forgiftet av karbonmonoksid-gass.

I storbyen Boston i delstaten Massachusetts falt det rundt 60 centimeter snø på kort tid, men bymyndighetene kunne søndag oppheve et midlertidig kjøreforbud.

- Vi må kvitte oss med mye snø og reparere kraftlinjer slik at folk kan få strømmen tilbake, sa guvernør Deval Patrick.

Meteorologer spådde søndag at en ny vinterstorm vil føre med seg store snømengder fra nordøst i delstaten Colorado til de midtre delene av Minnesota søndag kveld og mandag morgen lokal tid. De varslet vind opp i 22 sekundmeter - liten storm - i disse områdene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.