RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldsomt rally for PhotoCure-konkurrent

Sist oppdatert:
Norske PhotoCures kommende konkurrent i USA, Dusa Pharmaceuticals har virkelig vært i investorenes søkelys den siste uken. Aksjen kan notere en oppgang på nær 50 prosent
Amerikanske Dusa Pharmaceuticals er i dag alene om ha et godkjent produkt for fotodynamisk behandling av forstadier til hudkreft, såkalt aktinisk keratose, i USA. Selskapene har slitt med svakt salg og liten vekst for sitt produkt Levulan PDT frem til det begynte å løsne før jul i fjor.

Den siste uken har selskapet og aksjen kommet ytterligere i fokus, og aksjen ser ut til å være den foretrukne casen innen amerikanske farmasi for øyeblikket. Aksjen har steget kraftig fem børsdager på rad, og oppgang siden forrige mandag er på over 48 prosent.

Presentasjonsløft

Det er en rekke faktorer som har gitt løftet i aksjen.

Det startet forrige tirsdag da konsernsjef Geoffrey Shulman ifølge Dow Jones sendte ut en presentasjon av selskapet og produktene. Det ga et løft på 15 prosent.

Den steg videre onsdag da Shulman annonserte kjøp av 10.000 aksjer i selskapet. Torsdag holdt konsernsjefen en presentasjon på en konferanse i regi av Roth Capital. Der kom han både med en guiding for fjerde kvartal og på kontantbeholdning. Selskapet forventer å rapprotere et underskudd på 15 millioner dollar, og hadde 36 millioner i likvider ved utgangen av 2003.

Videre annonserte Dusa-sjefen at selskapet nå vil hyre inn ytterligere salgspersonell for å intensiverer salgsinnsatsen som begynte å vise vekst i salget i fjerde kvartal etter en flatt utvikling de to siste årene.

PhotoCure på vei

Norske PhotoCure jobber med å få godkjent sitt konkurrerende produkt Metvix for både behandling av aktinisk keratose og hudkreft, basalcelle karsinome. Prosessen har imidlertid tatt lenger tid en antatt blant annet etter en negativ avgjørelse i det rådgivende komiteen i det amerikanske legemiddeltilsynet FDA i fjor høst.

PhotoCure som har fått godkjent Metvix i fleste andre viktige internasjonale markeder har gitt uttrykk for at de er sikre på at den amerikanske markedsføringstillatelsen vil komme på plass. Det er det internasjonale farmasisalgsorganisasjonen Galderma som skal stå for markedsføringen og salget i USA.

PhotoCure har den siste uken kunnet notere en oppgang på 7,2 prosent til 74 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere