Voldsomt regn hindrer leting etter savnede i India

Gauchar (NTB-AFP-DPA): Regnet over det nordlige India er nå så voldsomt at letingen etter savnede i flomkatastrofen må stanses. Tallet på omkomne står på rundt 1.000 og fryktes å stige.

Mens styrtregnet fortsatte, forberedte hinduprester seg mandag på å kremere flere hundre døde. Rundt 8.000 pilegrimer og turister var fortsatt savnet, ni dager etter at oversvømmelser og store jordras rammet delstaten Uttarakhand.

- Mange av redningshelikoptrene som har vært brukt til evakuering, har ikke kunnet ta av på grunn av regnet og det dårlige været. I fjellene ligger det tåke som gjør flyforholdene vanskelige, sa Uttarakhands minister for katastrofehjelp Jaspal Arya.

- Vi gikk langs veier der det lå mange døde i veikanten, fordi vi visste at de døde var mennesker som hadde forsøkt å komme seg til steder der de ville være trygge, sa J. P. Semwal til mediefolk mandag.

Han, hans kone og parets to barn kom seg bort fra den oversvømte byen Kedarnath, gikk til fots i stummende mørke og ble etter hvert fløyet i sikkerhet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.