*Nettavisen* Nyheter.

Voldsomt slag i Aleppo i Syria

Beirut (NTB-AFP): Opprørerne og regjeringshæren i Syria utkjemper et voldsomt slag om landets nest største by Aleppo. Også i flere bydeler i hovedstaden Damaskus raser det harde kamper.

Kampene begynte torsdag kveld og fortsatte fredag, meldte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights som har base i London. Aleppo har tidligere ikke i særlig grad vært rammet av uro under opprøret mot president Bashar al-Assad og hans regime.

Byen nordvest i Syria er et viktig handelssentrum, og de siste månedene har det funnet sted både store demonstrasjoner og omfattende kamper i Aleppo. Byens universitet er blitt det nyhetsbyrået AFP kaller et «nervesentrum for protester».

- Det er kommet til voldsomme sammenstøt mellom hæren og opprørerne i Aleppo-bydelene Akramiyeh, Ard el-Sabbagh, Azimiyeh og Salaheddin. Begge parter har lidd tap, het det i meldingen som ikke inneholdt konkrete tapstall.

Torsdag skal 302 mennesker ha mistet livet i kamper i Syria, meldte eksilgruppen videre. Hvis dette tallet stemmer, var dette den blodigste dagen i opprøret mot Assad-regimet som nå har vart i 16 måneder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.