RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldsomt uvær nærmere seg Filippinene

Manila (NTB-AFP): Årets kraftigste taifun vokser seg stadig sterkere. Det voldsomme uværet Hayian har kurs for Filippinene, der over 12 millioner mennesker fredag kan bli utsatt for en naturkatastrofe.

Filippinske myndigheter har satt i verk masseevakuering av mennesker i store deler av landet. Filippinerne forbereder seg på nye store problemer, kort tid etter det kraftige jordskjelvet i oktober som krevde 222 menneskeliv og gjorde rundt 400.000 hjemløse.

- Dette er en svært farlig taifun. Men lokale tjenestemenn vet hvilke områder som er sårbare og har fått beskjed om hvordan evakueringen skal foregå, sa den filippinske meteorologen Glaiza Escullar til nyhetsbyrået AFP torsdag.

Hayan nærmer seg Filippinene med en bredde på 600 kilometer og vindhastigheter på opp til 91,5 sekundmeter. Blant områdene som kan bli rammet er øya Bohol, der episenteret for jordskjelvet i oktober lå.

Også kystbyene Cagayan de Oro og Iligan på den sørfilippinske øya Mindanao regnes som sårbare. Skoler i de truede områdene er allerede stengt, ferjetrafikken innstilt og fiskere beordret til å sikre fartøyene sine og holde seg i land. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere